Poltiet fikk melding om at en seilbåt hadde kullseilet klokken 16.15 søndag ettermiddag. En kar som hadde kjørt forbi, hadde sett en båt med problemer under hovedløpet på Nordhordlandsbrua.

Politiet fikk flere meldinger om at andre båter var på stedet og at det ikke skulle være folk i sjøen. Men da de kom fram fant de ingen båt.

— Vi ser ingen seilbåt som har kullseilet. Ifølge meldingen, skal den ha vært nært land, så den kan ha kommet seg inn i en vik eller noe, sier operasjonsleder Terje Hilland i Hordaland politidistrikt til bt.no.

... og så krasjet bilene

Og som om ikke det var nok: Ti minutter senere ble det meldt om en kjedekollisjon på nettopp Nordhordlandsbrua.

— Det var sikkert noen som var interessert i å se hva som skjedde i forbindelse med båten, og så har de vært borti hekken på hverandre. Den ene bilen måtte taues, og da stoppet det opp. Bilene kan passere, men det går sakte, får bt.no opplyst ved Statens vegvesens veitrafikksentral.

Operasjonsleder Hilland forteller at tre-fire biler skal ha «dunket i hverandre».

— Det er sikkert fordi de har hatt øynene andre steder enn på veien. Det er ikke snakk om personskade, men den ene bilen måtte taues, sier Hilland.

Gir opp søk på sjøen

Smellen førte til lange køer over Nordhordlandsbrua. Etter en drøy halvtime - omtrent klokken 17 - var bilen tauet og trafikken kom i gang igjen.

I 17-tiden opplyser Hilland at politiet gir opp søket etter seilbåten, men at redningsskøyten tar seg en ekstra runde i området for sikkerhets skyld.

— Det har antageligvis ordnet seg. Det ble meldt at flere båter var på stedet, og det er ikke sikkert den har kantret. Den kan ha lagt seg godt over på siden - det er jo litt vind i fjorden - men kommet seg på rett kjøl igjen, sier Hilland.

— Det er iallefall ingenting som tyder på at det har skjedd noe.