Flere ras gikk natt til søndag i Skredestranda på E39 i Eid i Nordfjord i Sogn og Fjordane.

Mandag ryddet mannskaper veien, som så langt har vært stengt på grunn av rasfare.

Vegvesenet trodde tidligere i dag at de skulle klare å åpne veien i løpet av mandag. Og det ser ut til å gå.

— Den siste meldingen vi har fått, er at veien forbi Skredestranda åpner klokken 18.30 mandag, sier trafikkoperatør Elin Syrstad.

Hun jobber i Vegtrafikksentralen for Vestlandet.

Har hentet ut biler

To biler ble sperret inne av rasene i Skredestranda.

Disse ble forlatt på stedet søndag, men er mandag hentet ut. Det var tidligere i dag uvisst hvor store skader de to kjøretøyene har fått.

Veien på stedet skal ikke ha fått omfattende skader, men både autovern og telelinjer på stedet har blitt påvirket av raset.I tillegg er flere stikkrenner ødelagt. Det jobber Vegvesenet nå med ordne.

Stengte veier og kolonnekjøring

Arne Stadheim hos Vegtrafikksentralen i Sogn og Fjordane forteller at flere veier i fylket er stengt mandag.

— Overgangen over Vikafjellet, på riksvei 13, blir ikke åpnet i dag. Dette skyldes snøras og fare for flere ras. I tillegg er fylkesvei 93 stengt ved Vadheim-Nautsund på grunn av snøras. Det samme gjelder fylkesvei 152 ved Ulvastad-Menes i Balestrand, men jeg er usikker på hvor store ras det er snakk om, sier Stadheim.

Også fylkesvei 241 mellom Gudvangen og Bakka er stengt på grunn av ras, og vil ikke bli åpnet manadg.

På fylkesvei 50 mellom Hol og Aurland er det innført kolonnekjøring. Det samme gjelder for riksvei 15 over Strynefjellet.

Ras og rasfare på en rekke veier

I Hordaland er E39 fremdeles stengt på grunn av raset som gikk ved Masfjordtunnelen for over en uke siden.

Fire biler og 11 personer var involvert i raset. Et samboerpar og et barn ble lettere skadet i hendelsen.

Rasfare gjør at man fremdeles ikke har åpnet strekningen. En ny vurdering av stedet vil bli gjort tirsdag ettermiddag klokken 15.

Over Hardangervidda er det innført kolonnekjøring på grunn av uvær, og Vegvesenet melder at fjellovergangen kan bli stengt på kort varsel.Riksvei 13 er stengt på strekningen Suldal-Røldal på grunn av ras og fare for dette. På fylkesvei 1 har et steinras gått på strekningen mellom Litlebekktjørna og Førde. Veien er stengt.

Ras og fare for flom fører til at også fylkesvei 313 over Nesheimfjellet er stengt mandag, mens fylkesvei 345 mellom Modalen og Steinsland og fylkesvei 381 mellom Matre og Bjordalen er stengt på grunn av henholdsvis rasfare og snøras.