Det hører til sjeldenhetene at fotgjengere i Bergen ikke behøver å ta hensyn til trafikklysene, men ved Torget var det klokken 09.40 ikke en eneste bil å ta hensyn til. Bilene må ha lagt turen til fjellet, så vi undersøker hvordan påsketrafikken på veiene går for seg.

Verstingdag i dag

— Det ser greit ut foreløpig. Det er ikke så voldsomt stor traffikk ennå, så det går smertefritt, opplyser Veitrafikksentralen i Hordaland i 15-tiden.

De verste dagene for trafikken er forrige fredag, i dag, og på søndag (1. påskedag). Men ifølge Vegvesenet gikk det rolig for seg fredag også.

Det eneste problemet Vegvesenet ser for seg, er at det kan bli kolonnekjøring over Hardangervidden, hvor det kan bli sterk vind i enkelte partier.

Ingen rushtrafikk

Ellers merkes det at påsken har startet.

— Om morgenen merker vi at det ikke er noen normal rushtrafikk. Det er lite av de vanlige køene ut av sentrum i ettermiddag også, opplyser Veitrafikksentralen.

Sjekk trafikken på våre webkamera!

Bt.no retter: Ja, våre observante og religionskyndige lesere har rett. Det er ikke askeonsdag i dag, og feilen er rettet i teksten. Vi takker for årvåkenheten!

PÅSKE I BYEN: Stemningsrapport fra Torget klokken 09.40 i formiddag.
Rune Berentsen
HELLIGDAGSFRED: Også på Øvre Ole Bulls plass var det fredelig i formiddagstimene.
Rune Berentsen