Den dramatiske trafikkulykken skjedde på Bømlo i morgentimene søndag.

Klokken 06.12 fikk politiet melding om at en bil hadde kjørt av veien ved Steinsbø gamle skole på Urangsvåg i Bømlo.

— Totalt knust

— Bilen må ha hatt en ekstrem fart, for den er slengt kast i kast bortover en lengre strekning. Den er totalt knust, og politifolkene som kom til stedet fryktet det verste, forteller operasjonsleder Trond Friberg ved Haugalandet og Sunnhordland politidistrikt.

I vraket ble det funnet blodspor, men ingen bilfører. Politiet fryktet at sjåføren var slengt ut av bilen under rundkastene, og satte i gang søk i terrenget.

Undersøkelser viste at bilen var eid, og sannsynligvis kjørt av en 19-åring fra Bømlo.

— Vi varslet hjelpekorps og lignende for å sette i gang et større søk i området. Men i 8-tiden fikk vi vite at eieren av bilen hadde dukket opp. Han skal være oppegående, men stakk av fra oss på nytt da vi kom for å snakke med ham, sier en oppgitt operasjonsleder.

Tredje ulykke på to døgn

Dette er den tredje alvorlige trafikkulykken på Bømlo denne helgen. Samtlige har involvert unge menn, skjedd på nattestid og ved to av tilfellene har bilføreren stukket av fra ulykkesstedet.

Natt til lørdag ble en 20 år gammel mann alvorlig skadet da bilen han kjørte krasjet i fjellveggen ved Totland nær Mosterhamn.

Bare minutter senere krasjet en 23-åring i høy hastighet ved Eidesvik. 23-åringen stakk ikke bare selv fra ulykkesstedet, han fraktet like godt vekk vraket med en traktor og gjemte det i en låve.

— Disse tre ulykkene har jo en del fellesnevnere: Unge menn, høy fart og mistanke om promille, fastslår Friberg.

— Å kjøre fort og uansvarlig er tydeligvis en populær form for fritidssyssel på Bømlo?

— Jeg skal ikke uttale meg om bømlingenes forhold til fart og alkohol, men enhver kan jo tenke sitt.