Det var i 18.20-tiden tirsdag kveld at en bilfører fikk brann i motoren nær enden av Fløifjellstunnelens nordgående løp. Mannen parkerte i en lomme på høyre side av tunnelen og løp innover for å finne brannslukkingsapparat i nærmeste sikkerhetsskap.

Skapet var imidlertid tomt, akkurat som alle de andre skapene han prøvde.

— Han kom tilbake og sa at alle skapene var tomme, forteller Sverre Valeur, som stoppet for å hjelpe. Valeur fant et brannslukkingsapparat på en anleggsmaskin som sto parkert samme sted og fikk slukket brannen innen politi og brannvesen ankom stedet.

Bakgrunnen for de tomme skapene er pussig nok at Statens Vegvesen er i ferd med å oppgradere sikkerheten i tunnelen. Derfor er det montert omkring 55 nye skap til brannslukkere og nødtelefoner langs hele høyre side. Før disse tas i bruk må det imidlertid kobles kabler i hele tunnelen, noe som ennå vil ta en del tid. I følge kontrakten skal begge tunnelløpene være ferdig oppgradert innen 1. september, men arbeidet kan være ferdig til sommerferien antyder seksjonsleder ved Trafikkavdelingen, Karsten Epland.

I dag vil Epland inspisere de tomme skapene for å se til at de er godt nok merket. Sverre Valeur er imidlertid oppgitt over at alle brannskapene på høyre side av tunnelen står tomme. Særlig siden han og bilføreren i går ikke kunne se de gamle, fungerende brannskapene som står langs venstre side av tunnelen.