• Jeg kan ikke forstå hvordan det skjedde, sier bileier Tore Sivertsen. Huset hans er nå ubeboelig, mens naboen har fått røyk-, brann- og vannskader.

— Jeg våknet av høye lyder og trodde det var innbrudd. Så oppdaget jeg det oransje lyset rett utenfor kjøkkenvinduet. Jeg ropte til de andre, og sammen løp vi ut på nedsiden av huset, sier Tore Sivertsen.

Tore Sivertsen bor i huset som fikk store brannskader i Arna i natt. Bak ser man bilen hans, der brannen først startet. - Situasjonen er helt uvirkelig, sier han.
Baste Fanebust

Han bor i et av rekkehusene som brant i natt, sammen med kjæresten Ingrid Soltvedt og deres tre år gamle sønn.Fra utsiden så de at brannen var kommet i kledningen på huset og at den spredte seg fort. Da var det ikke så mye mer å gjøre.

Det var Sivertsens privatbil som begynte å brenne utenfor huset deres, midt på natten. Denne brannen spredte seg så videre til boligene like ved. Selv har Sivertsen ingen anelse om hvordan det begynte å brenne.

Jeg trodde først noen skjøt. Så oppdaget jeg at det var full fyr ved et av husene

Odd Notnes, nabo

— Hele greien er uvirkelig. Jeg har jo kjørt bilen hundrevis av ganger. Jeg satte den fra meg omlag tre timer før brannen startet, og da så alt greit ut. Det må ha vært en kortslutning eller noe, tror Sivertsen.

Han og familien bor nå hos moren hans.

Prøvde å slokke

Det er huset til Sivertsen som har kommet klart verst ut av situasjonen, med til dels store brannskader i taket og i veggen på forsiden.

Naboene i huset ved siden av er for øyeblikket på ferie

PRØVDE Å SLUKKE: Nabo Odd Notnes (75) løp ut og forsøkte å slukke bilbrannen, men han hadde ikke nok pulver i apparatet.

Nabohuset er for det meste vannskadet, samt har en del skader fra brannen i kledningen.

Odd Notnes bor i samme rekke som boligbrannene. Han våknet av et smell i 01-tiden i natt, og kom straks til for å hjelpe.

— Jeg trodde først noen skjøt. Så oppdaget jeg at det var full fyr ved et av husene. Jeg løp ned med brannslukkingsapparatet, og klarte nesten å slukke brannen i bilen, men da apparatet var tomt spredde den seg videre. Brannvesenet kom til etter hvert, men da var det fyr i både vegger og tak, sier Notnes.

Filmet brannen

Katrine Vedå bor i nabohuset, og fikk filmet brannen likefør brannvesenet kom.

— Jeg lå på sofaen ogskulle akkurat til å legge meg, da jeg plutselig hørte et kraftig smell. Jegskvatt til og så ut av vinduet, der stod det store flammer ut av bilen tilnaboen.

Da hun forstod at naboen alt var i kontakt med brannvesenet,løp hun rundt og varslet de andre naboene om at de måtte evakuere. Etter at det var gjort, filmet hun brannen like førbrannvesenet kom til stedet.

— Dette var jo et lite sjokk for meg, men jeg synsselvfølgelig mest synd i de som ble rammet av dette, sier hun.

Voldsom varme

Ifølge vaktkommandør Jan Henning Fossedal i 110-sentralen var den første bilen på stedet fire minutter etter brannvesenet ble varslet klokken 01.40. Klokken 02.14 var brannen allerede nådd taket.

— Det er alltid avgjørende å komme raskt til. Det er likevel svært synd at brannen spredte seg videre fra bilen. Det hadde alt skjedd når vi ankom. Det må ha vært en voldsom varme i kjøretøyet.

Brannen startet som en bilbrann som etter hver spredte seg til huset. Brannen gikk i kledningen og opp i taket på boenheten.

— Vi hadde brannen under kontroll klokken 03.36. Den var slukket 04.09. Vi er fortsatt på stedet for etterslukking. Det er både røyk og brannskader på husene, sier Fossedal.

De to husene som har fått skader er begge ubeboelige.

Brannårsaken er for øyeblikket ukjent, og etterforskes av politiet.

INSPISERER: Både brannvesenet og fagfolk er på stedet for å se på skadene etter nattens brann i to boliger i et rekkehus i Arna.
Baste Fanebust
brann.jpg