— Da Falck kom for å hente bilen, spurte jeg gjentatte ganger om den stod trygt inne hos dem. Jeg tenkte på stereoanlegget, som var helt nytt og hadde kostet meg store deler av lønnen fra sommerjobben. ”Selvsagt”, var beskjeden jeg fikk, sier Erlend Mikalsen til Askøyværingen.

Det var for 14 dager siden at bilmotoren hans begynte å brenne på vei til skolen. Falck tok da med seg bilen på oppdrag fra politiet.

Verdier for 10.000 borte

Men sikkerheten var ikke så selvsagt som Falck garanterte. For da Erlend kom til Falck i Møllendalsveien for å hente bilen, var det et sjokkerende syn som møtte ham.

— Vinduet var knust og hele det verdifulle stereoanlegget stjålet. til sammen dreier det seg vel om verdier for cirka 10.000 kroner, sier Erlend.

Vaktavdeling i samme bygg

Falck nekter ansvar for innbruddet, selv om gjerdet inn til parkeringsplassen har et stort hull. Falck vil heller ikke dekke tapet av stereoanlegget.

— Vi har hatt ute oppdrag på anbud for å bedre sikkerheten, for vi har opplevd innbrudd før, sier daglig leder Espen Solberg hos Falck Bergen.

Falck har vaktavdeling i samme bygg, ifølge Askøyværingen.

— Her er folk døgnet rundt, og vi har lys og kamera på deler av området. Hullet i gjerdet skyldes et tidligere innbrudd. Vi passer på så godt vi kan. Men vi kan alltids bli bedre på sikkerhet, sier Solberg til Askøyværingen.

BLE FRASTJÅLET: Erlend Mikalsen (18) er oppgitt over sikkerheten hos Falck i Møllendalsveien. - Utrolig at de ikke tar bedre vare på ting, sier han.
Stig Erik Elliott