Ferien tok en uheldig vending for familien Brevik da bilen tok fyr like ved Undredal.

— Helt plutselig veltet det røyk inn i bilen. Jeg tenkte bare på å få ut ungene, sier Jan Håvard Brevik.

Reiste fra Bergen

Sammen med konen og de to barna på tre og fire år var han på vei hjem til Nordland etter en uke i Bergen. De hadde nettopp passert Gudvangatunnelen og hadde svingt ned mot Undredal for å spise.

På vei tilbake begynte det å ryke fra motoren.

— Jeg svingte bilen ut til siden, fikk ut familien og de viktigste papirene, og hektet av campingvognen som jeg rullet et stykke unna bilen. Det var dramatisk, det gikk bare noen få minutter før bilen sto i full fyr, sier Brevik.

Deretter ringte han brannvesenet. En politipatrulje som tilfeldigvis var i nærheten kom først til stedet og fikk begynt slukkingen.

— Bilen er totalskadet. Det var en veldig skremmende opplevelse, særlig for barna, sier han.

- Har mistet mye

Når bt.no snakker med Brevik, er familien fortsatt ved ulykkesstedet og venter på at bergingsbilen skal komme. Familien skal overnatte på Voss, og regner med å skaffe en leiebil i morgen.

— Vi står litt fast akkurat nå. Vi har mistet bilen og mye ferieutstyr, men har forsikring. Det er tross alt bare en bil, det viktigste er at det gikk bra med folk, sier Brevik.

Brannen skjedde på riksvei 601 mellom Undredal og Landhuso, like før innkjøringen på E16. Politiet var på plass drøye ti minutter etter at de fikk meldingen klokken 12.42.

Årsaken ikke kjent

— Personbilen kom fra Undredal med en campingvogn på slep da den begynte å brenne. Bilen er totalt utbrent, opplyser operasjonsleder Kjell Fonn i Sogn og Fjordane politidistrikt.

Brannvesen og politi ble sendt til stedet. Det ble ikke meldt om personskader i forbindelse med bilbrannen.

Veien er lite trafikkert, så noen kø var det heller ikke snakk om.

Årsaken til brannen er ikke kjent.

Ulykken skjedde omtrent der veien fra Undredal kjører inn på E16.

2211-TIPSER
UKJENT ÅRSAK: Det tok kun få minutter fra motoren begynte å ryke til bilen var overtent. Årsaken til brannen er ikke kjent. FOTO: 2211-TIPSER