Etter å ha arrangert bildet med røykmaskin, lot Reiakvam seg overtale til å «burne» litt på parkeringsplassen til ære for fotografen. Da dukket en politibetjent opp og beslagla førerkortet hans.

Les også: Kjører råneteater mot politiets vilje

— «Burning» regnes som trafikkfarlig opptreden, og da skal det lite til før vi tar førerkortet. Dette er ren tullekjøring, og man skal ikke tulle med bil, sier Melvær.

- Er dette et utbredt problem i Førde?

— Nei, det vil jeg ikke si. I slike saker vet folk at det vil bli oppdaget, og at det vil få konsekvenser. Høy fart er et større problem. Men de aller fleste er flinke til å håndtere bilen til det de skal.

Han understreker at dette var et spesielt tilfelle, siden bildet ble tatt i tilknytning til en sak om teaterstykket.

- Vil dette få konsekvenser for fotografen eller teateret?

— Det er for tidlig i etterforskningen til at vi kan si noe om det, først må vi få alle kortene på bordet. Inntil videre må vi holde alle muligheter åpne, sier Melvær.

- Vil dere bruke denne saken til å påvirke hva som skjer med teaterstykket?

— Ja, hvis teatersjefen tar seg til rette i det han har fått avslag på, må vi jo på generelt grunnlag reagere. Det er ikke slik at enhver kan bestemme hvilke regler som gjelder. Selv om han er teatersjef og vil fremme ytringsfriheten.

Teatersjef Terje Lyngstad har engasjert advokat som også vil ta saken for Arild Reiakvam.

— Vi skal i møte med politiet i løpet av mandagen. Jeg er svært spent på hva som blir utfallet av det, sier teatersjefen.

Kva tykkjer du? Sei di mening her!

MISTA LAPPEN: Burning har vore ein ungdomshobby i generasjonar. Dette vil Sogn og Fjordane teater no vise i ei oppsetjing. Dei trassar dermed politiet som viser til at burning er ulovleg og at det kan ha smitteeffekt. Då Arild Reiakvam skulle demonstrere burning for BT, dukka politiet raskt opp og tok i frå han lappen. SKULLE DEMONSTRERE BURNING FOR bt, DUKKA POLI