32-åringen sonte en dom på åtte års forvaring etter en avgjørelse i høyesterett fra 2004. Til sammenligning har Erik Andersen, som er dømt i lommemannsaken, fått ti års forvaring.

Bildesperadoen ble dømt i 2004 for svært grov voldskriminalitet. Volden han har vært dømt for, har vært preget av trusler og rene avstraffelser i den kriminelle miljøet han har vært en del av. Da han ble forvaringsdømt, var det blant annet for forsøk på to drapsforsøk, der han stakk to personer i magen med kniv.

Forvaringsdommen gikk ut i april i fjor. 32-åringen har vært under oppsikt av politiet i Bergen siden, fordi de er forberedt på at han kan opptre svært farlig i pressede situasjoner.

Denne gangen ble 32-åringen stoppet av politiet i forbindelse med at han kjørte fra en promillekontroll. Bilen var også stjålet og hadde ikke lys.

Den kjente voldsmannen kjørte rett inn i en politisperring ved rundkjøringen i Vågsbotn, trolig i ruset tilstand. Politiet satte opp veisperringer med tre, fire biler ved rundkjøringen. Først da klarte politiet å stanse bilføreren, som hadde vært på vill flukt fra politiet i nesten en time.