• Dette er kjempepinlig, sier mannen som fotograferte familie og venner med Lasse Leirstads stjålne mobil.

— Jeg kjøpte telefonen på gaten av en mann som sa han trengte penger til å reise hjem, sier mannen som var i besittelse av Lasse Leirstads telefon.

Mandag denne uken fikk han seg en skikkelig overraskelse: Bilder av ham selv, familie og venner dukket opp i en artikkel på bt.no - om en stjålet mobiltelefon.

— Jeg tok umiddelbart kontakt med politiet. Jeg ante jo ikke at telefonen var stjålet. Politiet ba meg kontakte BT eller Lasse Leirstad direkte, sier han.

Beklager

Han vil på det sterkeste beklage det som har skjedd, både overfor Leirstad, og overfor personene på bildene han tok.

— Dette er veldig flaut. Jeg har stor respekt for norsk lov, sier mannen.

Den noe spesielle historien startet på Krohnsminde Idrettsplass i Bergen for snart to måneder siden. Da ble Leirstad frastjålet smarttelefonen sin mens han spilte fotballkamp.

Tyveriet ble anmeldt, men ingenting skjedde. Ikke før bilder tatt med telefonen plutselig begynte å dukke opp på Dropbox-kontoen til Leirstad.

Han hadde nemlig synkronisert telefonen opp mot den nettbaserte fillagringsstjenesten Dropbox.

— Jeg skjønte rimelig raskt at bildene er tatt av personen som stjal mobilen min, eventuelt av noen som har overtatt den fra tyven, sa Leirstad til BT tidligere denne uken.

Her var bilder blant annet fra Fløibanen, fra en kafé i Bergen sentrum og fra en forelesningssal.

Invitert på middag

Etter at BT skrev om saken og publiserte anonymiserte versjoner av bildene fra telefonen, har saken nå fått sin oppklaring.

Onsdag kontaktet den nye «eieren» av telefonen Leirstad.

— Vi snakket litt, og jeg ble invitert på middag til ham og familien. Han ville gjerne vise meg at de var ordentlige folk, sier Leirstad, som takket ja til invitasjonen.

— Jeg var der torsdag. Jeg fikk servert god middag, og fikk telefonen min tilbake. Nå er alt bra, sier han.