Politiet fikk melding om at det brant i en bil i Vågsgaten på Laksevåg klokken 05.26 i morges.

— Det brant i en uregistrert bil som skal være et vrak, sier operasjonsleder Ragnar Lyssand ved Hordaland politidistrikt.

Bilbrann spredte seg

Brannvesenet rykket ut for å slukke bilbrannen.

— Så sprer brannen seg til taket på en lagerbygning like ved som tilhører Byggeriet, sier Lyssand.

Brannvesenet jobber med å hugge opp et område av taket på rundt femti kvadratmeter for å få kontroll på brannen.

— Det er ingen åpne flammer nå og brannvesenet driver etterslukking.

Under kontroll

— Når det først tar fyr i taket, er det vanskelig å få kontroll uten å hugge opp taket. Brannen ligger og ulmer og kan spre seg ytterligere hvis vi ikke går grundig til verks, sier vaktkommandør Geir Bøe ved Bergen brannvesen.

Klokken 08.20 er brannen slukket og brannvesenets mannskaper holder på å gjøre seg ferdig med etterslukkingen. Brannvesenet rykket ut med 3 biler og ni mann fra sentrum stasjon.

— Det var bilen som var årsak til at brannen spredte seg til lagerbygningen. Det er ingen boliger der og det var ikke fare for andre spredninger. I den delen av lagerbygningen som tok fyr, var det tomt, sier brigadeleder Kristian Nordanger, som ledet slukkingsarbeidet.

Politiet etterforsker saken. En knapp time tidligere var det en brann i en bosscontainer i Arne Abrahamsensvei, ikke langt unna Vågsgaten. Flere falske meldinger skal være ringt inn i samme område.

— Alle branner som har nærhet i tid og sted vil naturligvisbli undersøkt for å finne ut om det er en sammenheng. Det blir gjort i alle saker. Etterforskningen vil avdekke om det er en sammenheng i dette tilfellet,sier Frode Selven, ved operasjonssentralen ved Hordaland Politidistrikt.

UREGISTRERT: Bilen som brant var ikke registrert, opplyser politiet.
EIRIK BREKKE