I alt fem personer ble skadd i den voldsomme frontkollisjonen mellom Edna og Apold i Odda kommune i kveld.

En av dem — en 16 år gammel gutt - lå alvorlig skadd på intensivavdelingen ved Haukeland universitetssykehus da BT gikk trykken.

Ulykken skal ha skjedd da den ene bilen kom over i feil felt og braste rett inn i et motgående kjøretøy. En av bilene ble så vidt hengende fast i støpekanten som skiller veibanen fra fjellskråningen ned mot fjorden.

Øyenvitner beskriver en uhyre dramatisk redningsaksjon i minuttene som fulgte.

— Bilen til kvinnen ble så vidt hengende fast i støpekanten. Redningsarbeiderne fra brannvesenet i Odda sto i svært ulendt terreng for å få ut kvinnen, sier operasjonsleder Sven Johannessen ved Hordaland politidistrikt til BT.

Etter 30 til 40 minutters intens redningsarbeid, lyktes det å få kvinnen ut av dødsfellen. Deretter ble bilen heist opp av skråningen.

I den andre bilen satt det fire unge menn i 18-årsalderen. En av dem ble altså sendt til Haukeland universitetssykehus i luftambulanse.

De tre andre havnet på sykehuset i Odda med lette til moderate skader. Heller ikke kvinnen som satt fastklemt på kanten av stupet fikk alvorlige skader, får BT opplyst ved sykehuset.

DØDSFELLE: Bilen til den 60 år gamle kvinnen ble totalskadet i det voldsomme frontsammenstøtet, og kastet over støpekanten.
DAN-ERIK AGGVIN