— En person som skulle kjøre gjennom det samme området som vi har søkt i er meldt savnet. Det opplyser operasjonsleder Wenke Hope ved Sogn og Fjordane politidistrikt.

— Personen er ikke meldt savnet som en følge av leteaksjonen, presiserer hun.

— Leteaksjonen er nå avsluttet og vil bli gjennopptatt mandag morgen, forteller Hope.

— Letingen ble avsluttet fordi det var sterk vind, mye sjø og grumsete vann. Været var for dålig til at vi kunne holde på videre, forklarer hun.

Fant gjenstand

— Vi har fått indikasjoner som tyder på at et kjøretøy er tatt av raset. Det er funnet en gjenstand i vannkanten i rasområdet som ikke kan ha ligget der lenge. Det sa operasjonsleder Einar Vereide i Sogn og Fjordane politidistrikt til BT ved midnatt natt til mandag.

Han ville ikke svare på hva slags gjenstand det var snakk om. Det var ved 2115-tiden i kveld at et 20 meter bredt og 2-3 meter dypt jordras kom susende over veien i Lånefjorden mellom Høyanger og Balestrand.

Et vitne har forklart til politiet at vedkommende så billys i det raset gikk og at det ble mørkt etterpå. Dette er en nokså sikker observasjon på at et kjøretøy er blitt tatt, mener Vereide.

Redningsmannskaper søkte i natt langs sjøen og på land, men hadde ved midnatt ikke funnet noe kjøretøy. Det var svært dårlig vær i området med kraftig regn og vind.

Ettersom det var pålandsvind regnet politiet med at eventuelle gjenstander i vannet ville drive på land. Ingen spesielle personer eller kjøretøyer var i natt satt i sammenheng med episoden.

— Vi har noen opplysninger som vi holder på å sjekke ut. Men situasjonen er uoversiktlig ettersom det er gått mange ras i området og biler og personer kan være værfast andre steder, sier Vereide.