RUNE VALDERHAUG ROAR CHRISTIANSEN (foto)

Heldigvis hadde de 43 elevene ved Helldal skole i Fana friminutt da hele gymnastikksalen bokstavelig talt kom i bevegelse i går formiddag. Verken elever eller lærere kom til skade.

– Gymnastikkbygningen har fått store skader i deler av bygningsstrukturen, sier rektor Ingeborg Garvik til Bergens Tidende. Deler av bygget er skjøvet inntil en halv meter ut fra grunnmuren, sideveggene er slått skjeve, og inngangsdøren forvridd etter det brutale sammenstøtet. Dessuten ble takstein knust og havnet nede på selve skoleplassen.

Måtte stenges Da rektor Garvik kom til, hadde hun derfor ikke noe annet valg enn å få sikret bygningen og stengt av hele gymnastikksalen på ubestemt tid. I dag skal fagfolk fra Bergen kommune se nærmere på omfanget av skadene.

Til all hell var det ingen elever verken inne i gymnastikksalen eller på den delen av skoleplassen, da uhellet skjedde.

Speilblankt Like før gymnastikkbygget ble smadret, kolliderte to biler i Hardangerveien rett utenfor skoleplassen. På det speilglatte føret fikk den ene bilen skrens, havnet over i motsatt kjørefelt og kolliderte med en motgående personbil. I dette trafikkuhellet pådrog en mann i 40 års alderen og en kvinne i 30 års alderen seg lettere skader.

Like etter kom enda en bil – en større amerikansk van fullastet med trevarer – på vei mot Nesttun. Føreren forsøkte å svinge unna kollisjonen, men skled på glatten. Dermed havnet den utfor veibanen, fortsatte mellom et gjerde og et busskur og stoppet mot ytterveggen i gymnastikkbygget. Det hører for øvrig med til historien at strøbilen kom like bak.