Politiet fikk melding om den eksplosjonsartede brannen ved Stordabrua klokken 08.59. 17 minutter etterpå var den slokket.

Da var bare rammen igjen av personbilen.

Beina brant

Offshore-arbeiderne Jens Bang fra Danmark og Arild Gunnarsjaa kom til ulykkesstedet like etter at bilen hadde havnet på taket. Flammene sto ut av vinduet. Sjåføren satt fastklemt.

— Det var bare å hive seg ut av bilen. Sjåføren satt skikkelig fast, vi slet veldig med å få han ut, sier Jens Bang fra Danmark - for sikkerhets skyld med hele venstrearmen gipset.

60-åringen som arbeider som konsulent for Statoil forteller at flammene stod ut av kupeen foran og det brant rundt bena til mannen.

— Heldigvis kom det en mann til med brannslokkingsapparat. Vi måtte rett og slett sprøyte skum på beina hans, forteller han.

Sto om sekunder Både Bang og Gunnarsjaa er overbevist om at det sto om sekunder.

— 15 sekunder etter at vi fikk ham ut, smalt det. Da sto bilen i full fyr, sier Gunnarsjaa.

Gunnarsjaa jobber i Aker Solutions og var på vei til Aker Stord da han havnet midt i dramatikken. Han har både sikkerhets- og førstehjelpskurs - noe han fikk god bruk for i dag.

— Det er aldri gøy å komme som nummer én til et ulykkessted. Du ser hjulene som fortsatt snurrer på bilen og tenker med engang på hvor mange som sitter i bilen. Det var godt det bare var han, for vi hadde ikke rukket å få ut flere, sier Bang, som også tidligere har kommet som førstemann til ulykkessted.

— Ett minutt senere og han ville vært død, sier Bang, som arbeider som konsulent for Statoil.

Ikke alvorlig skadet

— Bilen var overtent da vi kom frem. Det er ikke klart hvordan ulykken skjedde, sier skadestedsleder Asgeir Nærland ved Stord lensmannskontor.

Ved 09.50-tiden var veien fremdeles sperret i én retning. Det ble da drevet opprydningsarbeid på stedet.

Sjåføren er til behandling på Stord sjukehus for kuttskader i hodet. Han skal ikke være alvorlig skadet, ifølge operasjonsleder Tore Frøyland-Jensen ved Haugaland og Sunnhordland politidistrikt.

Politiet vet ikke hva som er årsak til ulykken fordi de ikke har fått avhøre sjåføren enda.

Bilen snurret rundt

— En patrulje skal prøve å ta kontakt med bilfører i ettermiddag, sier Frøyland-Jensen.

- Har dere mistanke om promillekjøring?

— Sjåføren ble hentet av ambulanse før politiet kom til stedet. Det er tatt nødvendige prøver i etterkant.

Ulykken skjedde på en mer eller mindre rett strekning uten at andre bilder var involvert. Bilen skal ha kjørt utfor, snurret rundt og tatt fyr.

Ved Stord sjukehus får bt.no opplyst at den 24 år gamle sjåføren fortsatt er innlagt.

— Det er ingen alvorlige skader. Pasienten er stabil og blir på sykehuset til observasjon over natten, sier overlege Edgar Bjørnseth.