– Jeg kom oppover Fanafjellet fra Lysefjordsiden. Jeg hadde på meg setebelte, hadde ikke promille og ikke høy fart, så alt lå til rette for at turen skulle gå bra, sier mannen til bt.no. Han har selv tatt bildene du ser her.

– Da jeg kom ut av en sving, giret bilen, som har automatgir, sannsynligvis ned, samtidig som jeg gasset litt opp.

Da mistet bilen grepet på den såpeglatte veien, og til tross for gjentatte opprettingsforsøk fikk han ikke kontroll over bilen.

– Jeg forsøkte å rette opp bilen mot høyre, men da gled den over på langs og oppå murkanten langs veien. Den skled langs murkanten ca 20 meter før den falt ned en tre meter lang skrent. Vi stanset ca 50 meter fra et tre, så det var hell i uhell at vi ikke traff det.

Sammen med en kamerat var han ute for den dramatiske utforkjøringen fredag kveld rundt halv elleve.

– Jeg tror ikke det har gått helt opp for meg hva vi har vært med på. Vi klatret ut av bilen gjennom døren på høyre side og forsikret hverandre om at alt gikk bra. Det var en merkelig opplevelse. Hadde bilen gått rundt hadde jeg kanskje ikke sittet her i dag, sier 18-åringen.

Selv om utforkjøringen gikk svært fort, er det en ting han husker godt:

– Det jeg husker best er når bilen sto på murkanten et øyeblikk, og frontlysene lyste opp fjellskrenten et øyeblikk. Det var ganske uvirkelig.

Bilen ble tidligere i dag hentet opp av NAF.

LUFTETUR: Her endte ferden. Heldigvis ble ingen skadd.
BILFØREREN
PÅ SKOGSTUR: Bilen nle stående godt fast mellom busker og trær på Fanafjellet.
BILFØREREN