Det var klokken 17.37 politiet fikk melding om en bil som hadde havnet i grøften i Laviksvingen på Askøy.

— Bilen skal ha snurret rundt og ut av veien. Bilen skal befinne seg i grøften, sa Frode Kolltveit, operasjonsleder i Hordaland politidistrikt til bt.no klokken 18.

Snurret rundt på glatten

Det var tre gutter mellom 18 og 20 år i bilen. Gudrun Nilsen, som er moren til en av dem, er opprørt over at det skjer nok en ulykke i denne svingen.

— Det er en livsfarlig sving. Det er ingen form for autovern eller annen sikring. Bare en fjellvegg. Guttene hadde ikke stor fart, men det var litt regn. Det gjorde at bilen kom på glatten og snurret rundt. Hadde det kommet en bil imot her, kunne det gått virkelig ille, sier hun.

Nå mener hun noe må gjøres med strekningen før liv går tapt.

Mange ulykker

Svingen nord for Juvikflaten har vært åsted for mange ulykker. Noen av dem utelukkende med materielle skader, andre langt mer alvorlige.

Den er skiltet som krapp sving, med anbefaling om redusert fart. Ifølge Askøyværingen er det imidlertid bare de færreste som reduserer farten nok. Folk som kommer sørfra har en tendens til å havne langt utenom sin kjørebane for å komme gjennom. Folk nordfra har en tendens til å forsøke å kutte svingen. Og noen har så stor fart at de ikke klarer svingen i det hele tatt.

— Utrolig nok ble ingen skadet denne gangen, men det kommer garantert til å skje flere ulykker i denne svingen dersom ikke noe gjøres, sier moren.