Like før klokken 19 fredag kveld rykket politi og to brannbiler ut til Brønndalsåsen 1 i Laksevåg.

— Da vi kom hit sto flammene ut fra panseret og oppetter frontruten, forteller politibetjent Svein Storebø ved Bergen Vest politistasjon.

Det er foreløpig uklart hva som er årsaken til brannen, men Storebø avviser ikke at det kan ha sammenheng med fyrverkeri.

— Bilen har stått ubrukt siden i går, og det er ikke noen motor- eller kupévarmer på den. Det er fortsatt folk som fyrer opp fyrverkeri i dag, og hjørnet av et parkeringsanlegg kan være et fristende sted ettersom det smeller ekstra høyt med gjenklang fra tak og vegger, sier han.

Det er så langt ikke funnet spor etter fyrverkeri på stedet.

Skader

Ingen personer skal ha kommet til skade i brannen. Bilen som brant er helt ødelagt, og flere av bilene som sto parkert like ved kan ha tatt skade.

— Røyken har trengt inn i garasjene og flere biler er dekket med en film av sot. Det er mulig noen av disse bilene også har røykskader inni, sier politibetjenten.

Mannen som disponerer firmabilen har berget ut noe utstyr fra lasterommet på bilen.

— Bilen blir nå tauet bort, og politiet vil gjøre videre undersøkelser av den, opplyser Storebø.

Overtent

  • Vi har rykket ut til brann i en bil. Klokken 18.58 fikk vi melding om at bilen er overtent, sier fungerende vaktkommandør Ronny Karlsen i Bergen Brannvesen til bt.no.

— Det dreier seg om en VW Transporter. Den ble parkert på stedet klokken 12.15 i går og har ikke vært i bruk siden. Brannårsak vites ikke, sier operasjonsleder Ragnar Lyssand i Hordaland politidistrikt.

Politiet fikk melding om brannen klokken 18.50.

Inntil garasje

  • Bilen sto under tak inntil en garasje. Det meldes om mye røyk på stedet og mulige skader på andre biler, sier operasjonslederen.

Firmabilen sto inntil en av garasjeportene under en boligblokk i Brønndalen borettslag. Brannfolkene har slept bilen bort fra garasjen. Det er store skader på bilen, melder vår reporter på stedet.

— Jeg hørte et smell og gikk til vinduet. Der veltet det frem mye røyk og det var fullt av blålys på parkeringsplassen, forteller Harald Prytz som bor i boligblokken over brannstedet.

Smellet han hørtet var trolig dekkene som eksploderte i bilbrannen.

Totalvrak

  • Bilen er totalvrak etter brannen. Den var totalt overtent da vi kom. Selve brannen slo vi ned på to minutter. Deretter var det etterslukking, sier brannmester Ivar Milde ved Laksevåg brannstasjon til bt.no.

- Vet dere noe hvorfor bilen har tatt fyr?

— Nei, det må du spørre politiet om. Det er de som etterforsker saken. Men det er litt rart at den skal ta fyr når den har stått i ro i ett og et halvt døgn, sier brannmesteren.

TOTALVRAK: Bilen er fullstendig utbrent.FOTO: RUNE STØLÅS
FORKULLET: Også interiøret i bilen ble ødelagt i brannen.FOTO: RUNE STØLÅS
SMELL: Jeg hørte et smell og så masse røyk som veltet frem fra garasjen, forteller nabo Harald Prytz. FOTO: RUNE STØLÅS
BRANN: Røyken veltet ut fra garasjeanlegget hvor bilen sto parkert.FOTO: RUNE STØLÅS