En bil gikk rundt og havnet på taket på E16 ved Gullgruven i Åsane ved 21-tiden fredag kveld.Ulykken skal ha skjedd på motorveien, cirka hundre meter sør for avkjøringen inn til Gullgruven, opplyser operasjonsleder i Hordaland politidistrikt, Bjarte Rebnord.

— To personer var inni bilen, men de skal være oppe og gå begge to, sa han til BT klokken 21.10.

Sendt i ambulanse

Den mannlige føreren i midten av 20-årene og hans passasjer, ble senere fraktet til Haukeland universitetssjukehus i ambulanse.

— De fremsto som uskadet på stedet, men i og med at dette var i en 80-sone og de materielle skadene er såpass store, er det vanlig rutine å sende de involverte til akuttmottaket på Haukeland, sier Rebnord.

Der vil de bli undersøkt for eventuelle indre skader, såkalte høyhastighetsskader.

Våt veibane

Rebnor kan ennå ikke si noen ting om årsaken til ulykken.

— Vi vet ennå ikke hva som skjedde. Bilen ligger på taket utenfor veibanen. En knekt lyktestolpe ligger delvis over bilen, sier han.

Men fredag kveld regnet det, og Rebnord trekker derfor frem vannplaning som en mulig årsak, eventuelt kombinert med høy hastighet.

— Vi vet ikke dette sikkert, men vi vet at veibanen var våt. Vi vet foreløpig ikke noe om fartsgrensen har vært overholdt eller ikke, men det vil vi etterforske, sier Rebnord like før klokken 22.

Sjåføren har fått beslaglagt førerkortet, opplyser han.

Trafikkuhellet har redusert fremkommeligheten noe, da et felt er sperret.