To biler frontkolliderte på Lofthus i Ullensvang i 15-tiden i ettermiddag.

— Den ene bilen for gjennom gjerdet og forsvant ned i en hage ved tinghuset, sier operasjonsleder Asbjørn Andersen i Hordaland politidistrikt.

Den norskregistrerte bilen ble stående i hagen til sorenskriveren i Hardanger, bare noen centimeter fra en parkert bil. Det var tre personer i bilen og én av dem skal ha pådratt seg lettere skader.

Den yngste pleier å sove i vognen bare 8-10 meter fra der hvor dette skjedde. Det er noe man tenker litt på

Vetli Felland, beboer

Hørte smell

Vetli Felland og familien bor i privatdelen av Sorenskrivergården på Lofthus. Felland har akkurat avsluttet jobben som dommerfullmektig, og holdt på å pakke da han hørte et smell utenfor kjøkkenvinduet i ettermiddag.

— Idet jeg hørte smellet så jeg en stor Volvo som lå utenfor veien i innkjørselen vår. Bilen sto og vippet med det ene fremdekket utenfor veiskråningen, forteller Felland.

Han gikk ut og hjalp føreren og de to passasjerene ut av bilen, før han ringte både politi og lege.

— Føreren var ikke helt i slag, og han fikk et ullteppe, forteller Felland.

Mistenkt for ruskjøring

Den andre bilen, som er polskregistrert, ble stående mot en skiltstolpe på motsatt side av veien. Også her var det tre personer i bilen.

— Vi har pågrepet én person som er mistenkt for å ha kjørt i ruset tilstand, sier operasjonslederen.

Det ble tatt blodprøve av mannen i ettermiddag. Ifølge Hardanger Folkeblad er den polske sjåføren fratatt førerkortet.

- Flakt at ingen ble skadet

Felland har selv to små barn, men til alt hell var verken de eller andre personer ute på tunet da ulykken skjedde. Han mener det bare er flaks at ingen ble skadet.

— Den yngste pleier å sove i vognen bare 8-10 meter fra der hvor dette skjedde. Det er noe man tenker litt på, sier Felland.

På tunet sto en bil som tilhører tillitsvalgt for saksbehandlerne i domstolene i landet.

— Det er ikke tull når vi sier at fremdekket på Volvoen ikke var mer enn en til to tommer fra å treffe hennes bil, sier Felland.