— Det var svært glatt på veiene i morgentimene, særlig nord for Bergen. Vi har fått flere meldinger fra Åsane, sier operasjonsleder Terje Hilland i Hordaland politidistrikt.

Alle strøbiler er ute på veiene, men det tar litt tid før bilistene vil merke effekten av saltingen, opplyste veitrafikksentralen i 8.30-tiden.

Det har vært fine forhold de fleste steder i Hordaland i natt, men i morges frøs det på. Det er meldt om trafikkulykker i Breisteinkrysset, Salhusvegen, Os og ved Nordhordlandsbroen i morgentimene, men ingen alvorlige personskader. I 10-kjørte en bil i en bekk i Litleåsvegen i Åsane, men sjåføren skal ikke ha kommet til skade.

Busser stod

Flere busser ble stående fast fordi sjåførene ikke ville kjøre på glatten.

— Problemene begynte i Åsane, men har spredd seg sørover. Vi har hatt busser stående på Flaktveit, Smørås og Apeltun. Det skaper dessverre litt problemer for folk, sier Rolf Mjåtvedt ved Tides trafikksentral.

— Det frøs på i sekstiden i morges. Vi har kontaktet kommunen flere ganger, og de sier de har alle folk ute. Da er det ikke så mye vi kan gjøre, sier han.

Trafikksentralen har fått flere henvendelser fra kunder som vil ha dekket utgifter til drosje fordi bussen står.

— Så lenge det ikke er vår skyld at bussen ikke går, så kan jeg ikke love at folk får dekket drosjeregningen, sier Mjåtvedt.

Han minner for øvrig om at de fleste linjene har siste avgang i 16-tiden i dag. Tides juleruter finner du her.

Lurer du på hvordan juleværet blir? Sjekk bt.no/vaer

Har du hatt problemer på glatten? Skriv gjerne noen ord i kommentarfeltet nedenfor.

Denne bilen kjørte av veien i Litleåsvegen i formiddag. Sjåføren skal ikke ha kommet til skade.
ODD E. NERBØ (MMS)
Det var svært glatte veier flere steder i bergensområdet i morges. Bildet er fra Danmarks plass klokken 08.30.
BT.NO-WEBKAMERA