En bil har kjørt utfor veien på Søfteland i Bergen, like ved grensen til Os kommune. Det meldte politiet i Hordaland på Twitter klokken 16.28.

Lettere skader

Ulykken skjedde på Osvegen på E39, like etter Bahustræet. To personer, en voksen og et barn, satt i bilen da utforkjøringen skjedde. Det er snakk om mindre personskader, melder politiet. Brannvesenet, ambulanse og tauebil ble tilkalt.

Operasjonsleder i Hordaland politidistrikt, Knut Dahl-Michelsen forteller at kun en av personene skal være lettere skadet.

— Mannen som kjørte bilen skal ha klaget på smerter i brystet etter ulykken.

Ifølge operasjonsleder skal jenten som var innvolvert i ulykken ha kommet fra den uten fysiske skader.

Redusert fremkommelighet

— Nå som nødetatene er der, vil det være litt redusert fremkommelighet en liten stund, men vi regner med den vil løse seg opp rimelig raskt. Det foregår nå manuell dirigering på stedet, sa Dahl-Michelsen til BT klokken 16.48

Det skal ikke være snakk om verken store materielle skader eller oljesøl.

Klokken 17.15 ble veien åpnet for normal trafikk igjen, melder Vegtrafikksentralen.

Små marginer

BTs fotograf på stedet, Odd Nærbø, forteller at ulykken må ha vært dramatisk.

— I en slak venstresving har bilen i stedet for å følge veien, kjørt rett frem. Bilen fortsatte nedover en vel 8 meter bratt skråning. Bilen har havnet cirka 40 meter fra selve veien.

Det stod mange bjørketrær i nærheten hvor bilen havnet, forteller Nærbø. Han mener personene har vært svært heldige.

— Området hvor bilen kjørte er omtrent omringet av kraftige bjørketrær, utenom en liten åpning nesten akkurat stor nok til at en bil kan passere. De har vært svært heldige.

ulykke22222.jpg
ODD E. NERBØ