Han var ikke helt god, oddingen i trettiårene som ble tatt i Kvinnherad natt til lørdag.

Det hele startet sent fredag kveld.

— Vi fikk melding om et grovt tyveri fra Eikemo landhandel på Utåker. Større mengder øl, tobakk, matvarer og litt sider ble stjålet. Innbruddet ble oppdaget av eieren, forteller politibetjent Haakon Tørvik ved Kvinnherad lensmannskontor til bt.no.

En ukjent eldre bil ble observert i området. Politiet fikk senere på natten melding om den samme bilen på Husnes.

I grøften på Ænes

— Vi fikk så melding om at bilen hadde kjørt i grøften på Ænes, på vei mot Odda. I bilen fant vi tyvegodset fra innbruddet på Utåker og to oddinger. En mann i trettiårene og en kvinne i tjueårene, sier Haakon Tørvik.

Bilen var punktert, men sjåføren hadde kjørt videre til dekket gikk av bilen. Til slutt endte den i grøften.

De to oddingene ble transportert til Odda.

— Føreren erkjente å ha vært på Utåker, sier politibetjent Haakon Tørvik.

Drapstruet politiet I Odda ble mannen satt i arresten over natten.

— Han er en kjenning av oss. Han nektet blankt for innbruddet i Utåker, selv om han ble pågrepet med bilen full av tyvegodset. Mannen kom derimot med alvorlige trusler mot politiet, sier politioverbetjent Terje Oksnes ved Odda politistasjon til bt.no.

— Hva gikk truslene ut på?

— Han truet mellom annet med å ta politifolk av dage. Vi tar truslene på alvor og han vil bli innkalt til nye avhør. Vi vil vurdere å femstille han for fengsling, sier Oksnes.

Oddingen hadde ikke førerkort, og det har han heller aldri hatt.

— Har han bil da?

— Nei, det har han heller ikke. Bilen han kjørte var ikke hans, men den er ikke meldt stjålet.

Ikke plaget med oddinger Tørvik avviser at de har vært plaget med kjeltringer fra Odda etter at Folgefonntunnelen åpnet for noen år siden.

— Vi har bare hatt besøk av en håndfull uønskede oddinger her etter at vi fikk tunnelen. Og jeg tror ikke oddingene har vært plaget med noen flere kvinnheringer som ikke har vært ønsket der heller, sier Tørvik.