Familien Vassbotten reiste på ferie før det store snøfallet i Bergen. Bilen ble stående igjen hjemme i Løbergsveien. Da familien kom tilbake fra ferie fire uker senere, fant de bilen nedsnødd og smadret av isblokker.

— Vi fikk sjokk da vi så skadene, forteller Michel Vassbotten.

Jeg tror ikke noen kunne overlevd om de hadde fått en slik i hodet. Michel Vassbotten

Skolevei

Et sidevindu er knust, og det er en solid bulk i siden på bilen. Rundt varevognen ligger det flere tjukke isklumper.

— Tenk hvis disse isklumpene hadde truffet barn eller andre forbipasserende. Dette er jo en skolevei, sier Helene Vassbotten.

— Jeg tror ikke noen kunne overlevd om de hadde fått en slik i hodet, sier Michel.

Politiet har bedt huseiere om å fjerne snø og is etter en rekke takras i Bergen.

Rystet

Ekteparet Jørgen og Donna Kielland, som eier huset, er rystet over størrelsen på isblokkene som har rast ned fra taket deres.

— Jeg er normalt blant de første i området som måker fortauet utenfor huset vårt, for å gjøre min plikt som huseier. Jeg sørger også for å slå ned istapper jeg ser. Men vi var ikke klar over at det befant seg isklumper på taket av den størrelsen som falt ned ved bilen, sier Jørgen Kielland.

Han forteller at de har forsøkt å sette opp sperrer ved fortauet for å advare folk om faren for takras.

— Vi har i perioder plassert rassperrer, men vi er plaget av at folk fjerner pinnene som er satt opp som sperrer, sier Kielland.

SVÆRE ISBLOKKER: Disse isblokkene rammet siden på bilen, og var tykke som en knytteneve. FOTO: RONALD E. HOLE
NERVØS: Selv om det ser ut som om at det ikke er mer is på taket, kaster Michel Vassbotten nervøse blikk opp på taket mens han rydder bilen ut av isberget. FOTO: RONALD E. HOLE
HØYT HENGER DE: Det var fra dette taket isblokkene kom seilende og dundret inn i bilen til familien Vassbotten. FOTO: RONALD E. HOLE