På ettermiddagen 6. mai i fjor kom de tre tiltalte til boligen til et samboerpar i Øygarden. Årsaken var at paret hadde kjøpt to hundevalper av den ene av de tiltalte (31).

– Vi skulle ut for å se hvordan valpene hadde det, fordi vi mente at de ble dårlig behandlet. Vi hadde fått høre at de skulle skyte valpene, forklarte den ene av de tiltalte (32) i Nordhordland tingrett i dag.

– Bekymret for skytevåpen

De tre ville ta med seg hundene som var kjøpt et par uker i forveien. Årsaken til at de reiste mannssterke ut skal ha vært at de var bekymret for at mannen kunne ha skytevåpen. Samboerparet ville imidlertid ikke gi fra seg valpene, og konfrontasjonen endte i slåsskamp.

Politiet mener at både mannen og kvinnen i huset ble slått. Mannen skal ha blitt slått flere ganger i ansiktet, og kastet mot et trappegelender slik at han falt halvannen meter. Da skal de tiltalte også ha kastet gjenstander på mannen og slått ham med en stige. Mannen fikk kuttskader, ble sykemeldt og var innlagt på Haukeland universitetssykehus en dag.

– Slo i selvforsvar

Kvinnen skal ha fått en albue i mellomgulvet og flere slag i ansiktet. Ingen av de tre tiltalte erkjente straffeskyld, og forklaringene deres er vidt forskjellige fra samboerparets.

– Jeg er siktet for de tingene han har gjort mot meg, sier 32-åringen.

Han erkjenner at det var en slåsskamp mellom ham og mannen i huset, men hevder at han bare slo i selvforsvar.

– Utøvd i fellesskap

Politiet mener det er skjerpende at volden har vært utøvd i fellesskap, men i retten hevdet 32-åringen at slåsskampen bare foregikk mellom ham og mannen som bodde i huset.

– Jeg vet ikke hvor de andre var på dette tidspunktet, men jeg regner med at de var inne i huset, sier 32-åringen.

Samboerparet skal forklare seg i løpet av dagen. Det er satt av tre dager til saken i Nordhordland tingrett.

32-åringen er også tiltalt for å ha svindlet Aetat for 70.956 kroner i 2002. Han fikk arbeidsledighetstrygd mens politiet mener han var i fast arbeid. Han er derfor også tiltalt for falsk forklaring for offentlig myndighet.