EIR STEGANE

Et tjuetall ungdommer var samlet på en fest i et privat hjem på Bønesberget fredag kveld. Festen foregikk i rolige former, men da det kom en annen gjeng som forsøkte å trenge seg inn på festen i 23-tiden ble det bråk.

Det endte med håndgemeng mellom enkelte av festdeltakerne, og en av guttene fikk et slag i hodet av et balltre. Han mistet bevisstheten en stund, men var ved bevissthet igjen da politiet kom til stedet i 23.30-tiden..

— Jeg har gått på førstehjelpskurs, og hjalp til med å få lagt gutten i stabilt sideleie. Han pustet og vi kjente pulsen, men vi fikk ikke kontakt med ham. Derfor ringte vi etter ambulanse, sier en 17 år gammel jente som var med på festen.

Hun forklarer at alt var helt normalt, at de drakk litt og spilte musikk, men at de plutselig ble bedt om å forlate huset fordi det var slåssing utenfor.

— Venninnen min ble dyttet ned en trapp, og blødde kraftig fra hånden. Da vi hadde hjulpet gutten som lå på bakken, gikk vi bare for å ta bussen fordi de var så mye slåssing og herjing. Det var mange som slåss med hverandre, sier 17-åringen.

Da politiet kom til stedet var det vanskelig å få oversikt over situasjonen.

— Det hele var rimelig kaotisk, og det var veldig usikkert hvem som hadde slått hvem. Gutten som var skadet ble sendt i ambulanse til legevakten. Politiet tok så navnet på samtlige av de øvrige festdeltakerne, fordi en av dem sa at han ville anmelde forholdet ved Fyllingsdalen politistasjon mandag, sier operasjonsleder ved Hordaland politidistrikt Kjell-Tore Aarnes.

Da politiet forlot stedet hadde festen løst seg opp.

Den 17 år gamle jenten er usikker på om gutten var blitt slått med et balltre, slik politiet forteller.

— Vi hørte at det var en jekk, men det er jo uansett veldig vondt, sier hun.