I september 2008 ranet han en Ica-butikk, og tvang en professor til å kjøre ham til Askøy.

Den nå 28 år gamle mannen er dømt for ran, trusler og vold flere ganger.

Tirsdag ettermiddag slo han til igjen. Denne gangen var det falsk alarm.

Flere politipatruljer ble nemlig tirsdag sendt til en leilighet på Nyborg i Åsane. Et hus ble omringet av bevæpnede politistyrker.

Truet med å ta liv

— Det var en mann som ringte politiets nødtelefon. Han satt i leiligheten og var bevæpnet. Det var to andre personer i leiligheten. Han sa han trengte hjelp, og at dersom politiet ikke aksjonerte eller hjalp ham ville det gå liv, opplyser operasjonsleder Walter Fosse i Hordaland politidistrikt.

Bevæpnet politi omringet huset. Mannen kom ut av huset ubevæpnet klokken 13.18. Han ble pågrepet uten dramatikk.

— En mann er pågrepet og vi har kontroll på situasjonen. De andre to er tatt hånd om og fraktet inn til avhør, sier Magnus Stub Nilsen, leder i ved Bergen Nord politistasjon.

- Fant ikke våpen

— Ingen ble skadet i aksjonen. Det er en mann i slutten av tyveårene som er pågrepet. Han er en kjenning av politiet. Det er ikke til nå funnet noe våpen i huset, sier Magnus Stub Nilsen til bt.no.

- Truet ingen andre

bt.no harsnakket med et familiemedlem som også var til stede i leiligheten da politietmottok telefonsamtalen. Ifølge denne truet aldri 28-åringen noen av de andre pålivet.

— Vi følte oss ikke truet på noe tidspunkt, og han var ikke i samme rom som ossda han ringte politiet. Dette var et rop om hjelp, ikke noe annet, sierfamiliemedlemmet.