Mannen, som er norsk statsborger bosatt i Bergen, befinner seg lørdag på sykehus med bruddskader.

— Han ble skadet allerede før politiet pågrep ham, sier vaktsjef Rasmus Eikemo ved Hordaland politidistrikt til btno lørdag formiddag.

Politiet sperret av et stort område rundt Håkonsgaten og nabogatene, etter den dramatiske forskansingen. Det førte til trafikkkork, som løste seg opp like etter pågripelsen.

Våpenet ikke funnet

Seks eller syv bevæpnede politimenn tok oppstilling i nærheten av bygården.

— Men vi stormet ikke bygningen. Mannen overga seg mer eller mindre frivillig. Han var ikke bevæpnet da han kom ut, men mannen er observert med våpen av blant annet politifolk, sier operasjonsleder Dagfinn Stokken ved Hordaland politidistrikt.

— Våpenet er ennå ikke funnet. Det ble ikke løsnet skudd under hendelsen, legger han til.

Rasmus Eikemo vil foreløpig ikke spekulere i mannens motiv.

— Det er det altfor tidlig å si noe om.

Brannmenn truet

Dramaet startet klokken 15.39. Politiet fikk da melding om at det var røykutvikling i oppgangen i Bohrs gate 6.

— To av brannmennene som ble sendt opp i gangen for å sjekke, møtte på en mann i 20-årene som bar på et brannslukningsapparat og en pistol. Mannen truet begge brannmennene og rettet våpenet mot den ene av dem. De trakk seg da ut av bygningen, forteller vaktsjef Eikemo.

Mannen gikk lenger opp i bygningen og ble snart observert på taket av den store bygården. Både tilskuere og politibetjenter så tydelig at han bar på våpen.

— Han gikk rundt på taket i hele kvartalet, og vi vurderte situasjonen slik at han var en fare for hele området rundt kvartalet

Politiet tok ingen sjanser og sperret av Bohrs gate, Vestre Torggate, Sigurds gate og Håkonsgaten helt bort til Det Akademiske Kvarter.

FØRT BORT: Klokken 16.45 ble mannen ført bort av politiet. FOTO: TOR HØVIK