Store nedbørsmengder i starten av helgen har ført til betydelig snøskredfare i fjellet.

Søndag vurderes skredfaren på Voss til faregrad tre, og skisentrene oppfordrer folk til å være ekstra oppmerksomme.

Håper på kaldere vær

I Myrkdalen er det kommet 10 centimeter nysnø i løpet av natten, og daglig leder John Ivar Nordheim forteller at det er mye folk i skibakkene.

Se oppdatert skredvarsel her.

— Det begynner å bli ganske fullt med folk, og vi regner med at det kommer enda flere utover dagen.

Norheim håper rasfaren vil avta utover dagen.

Kjører utenfor løypene

— Akkurat nå er det kun et par minusgrader og litt overskyet, men når det blir kaldere vil det føre til at snøen stabiliserer seg. Det er mange som kjører utenfor løypene, men jeg tror folk er kloke nok til å holde seg unna de farligste områdene, sier han.

På Voss resort er det åpen bakke og fullt av folk søndag formiddag. Like etter klokken 13 er det registrert 3200 mennesker i skibakkene.

— Det snør lett og har vært litt tåkete i morgentimene, men nå er det i ferd med å klarne, sier Tor Schei Hellesnes i skipatruljen.

Han har foretatt en lokal vurdering av kjøreforholdene, og forteller at skisenteret alltid er forberedt på at det kan gå ras.

- På eget ansvar

— Når det kommer til rasfare har vi kontinuerlig beredskap, men vi følger ekstra godt med nå når det har kommet store snømengder og i tillegg har vært mildt. Vi har foreløpig ikke hatt noen problemer med skred annet enn i de bratteste områdene, sier han.

Hellesnes har likevel inntrykk av at de fleste er flinke til å passe seg i fjellet.

— Det er like mange som kommer hit for å kjøre utenfor løypene som å kjøre i løypene. Vi har ingen myndighet til å hindre folk fra å kjøre utenfor oppmerket område, men da bør de være klar over at det skjer på eget ansvar, sier han.

Likevel bruker skipatruljen mye til på å varsle skifolket om forholdene i fjellet.

— Vi setter opp skilt når det er nødvendig, ellers så benytter vi oss av jungeltelegrafen og stiller oss gjerne ved heisen for å snakke med folk før de tar turen oppover. Stort sett går det veldig greit, sier Hellesnes.