Minst seks biler smalt ved 15.35-tiden sammen i en stor kjedekollisjon på Kokstad — blant annet en betongbil. Syv personer havnet på sykeheus, blant annet en mor (37) og en ti måneder gammel baby.

Nå er føreren dømt til 30 dagers betinget fengsel, og en bot på 10.000 kroner. Han mister også førerkortet i to år, melder BA.

— Betongbilen kom sist i rekken av bilene. Sjåføren har ikke klart å stanse i tide, og så har vi fått en dominoeffekt, opplyste operasjonsleder Asbjørn Andersen ved Hordaland politidistrikt til bt.no like etter ulykken.

— Betingbilen var fullastet, så det har vært voldsomme krefter i sving. Til og med den fremste bilen i rekken ble totalskadd i smellen, sa Andersen.

Den hardt skadde kvinnen ble sendt med ambulanse til Haukeland universitetssykehus. Vedkommende satt fastklemt i bilen, og måtte frigjøres av brannvesenet.

Barnet ble sendt med luftambulanse til Haukeland, men var ikke alvorlig skadd.

Totalt havnet syv eller åtte pasienter på Haukeland etter den voldsomme kjedekollisjonen. Fem av dem ble først sendt til legevakt, men der ble det kjapt konstatert at skadene burde utredes på sykehus.

Flere av de skadde ble iført nakkekrage på ulykkesstedet før de ble fraktet til videre behandling.

HELGE SKODVIN
HELGE SKODVIN