— Da jeg tok bilen inn til verkstedsjekk på Kongsvinger noen uker etter at jeg hadde vært på Møller Nesttun, ble jeg fortalt at endeleddene måtte skiftes. Da skjønte jeg ingen ting, forteller Nils Møllerup.

Saken var nemlig den at Møllerup nettopp hadde fått skiftet endeleddene på sin Volkswagen Sharan. Trodde han.

— Mekanikerme på det andre verkstedet insisterte på at endeleddene ikke hadde blitt skiftet. Derfor tok de både bilder og sparte på de gamle endeleddene, slik at jeg kunne ta de med meg tilbake til Møller Nesttun for å konfrontere dem, sier den uheldige bileieren.

De ansvarlige på bilverkstedet på Nesttun ga umiddelbart etter for Møllerups klage, og han fikk pengene tilbake. Men spørsmålet er hvordan dette kunne skje?

Murphys lov

Daglig leder i Møller Bergen har denne forklaringen:

— Dette var et utslag av Murphys lov. Hvis noe kunne gå galt, så gikk det galt. Det begynte med at noen leste arbeidsordren feil, og deretter sviktet det i samtlige ansvarsledd, sier Kai Robert Solheim.

Han forklarer at både mekanikerne og de ansvarlige på delelageret slurvet med å følge verkstedets rutiner i dette tilfellet.

Nils Møllerup er fornøyd med at saken løste seg raskt for hans vedkommende, men han setter spørsmålstegn ved den generelle servicekvaliteten på Møller-verkstedene.

— Det gikk tross alt bra for meg. Men jeg tør ikke tenke på hva som kunne ha skjedd. Dette er vår familiebil, og jeg kjørte drøyt 1000 km med våre tre små barn i baksetet i god tro om at bilen var i tipp topp stand, sier Møllerup.

På jumboplass i NAF-test

I følge bilbladet Motor er det lite som tyder på at Nils Møllerup er den eneste Volkswagen-eieren som er misfornøyd med verkstedservicen som importør Møller tilbyr. For tredje år på rad inntar nemlig Volkswagen jumboplass i undersøkelsen AutoIndex, der 10.000 norske bileiere vurderer verksted og kvalitet.

Bileiere som BT har vært i kontakt med hevder de til og med er blitt erklært uønsket av Møller Bergen etter at de har klagd på verkstedreparasjoner.

— Dette skjer kun i ekstreme tilfeller, hvor vi har strukket oss langt utover grensene for hva som er rimelig service, sier leder for Møller Bergen Kai Robert Solheim.

Styreformann i Møller Bil, som eier Møller Bergen, Stein Håvelsrud sier til BT at bedriften jobber kontinuerlig med å forbedre sitt forhold til kundene.

— Vi arrangerer rollespill med våre ansatte, hvor vi simulerer faktiske kundesituasjoner. Disse seansene filmes med videokamera, slik at vi kan evaluere prestasjonene, sier Håvelsrud.

Han vil også understreke at Møller-verkstedene gjør det langt bedre i sine interne serviceundersøkelser.