Fremgangsmåten bekreftes av informasjonsdirektøren i Finansnæringens Hovedorganisasjon, Preben Røe, som sier forsikringssvindlerne blir stadig mer sofistikerte.

— Slike metoder benyttes gjerne av vellykkede familiefedre som ellers ikke har tilknytning til det kriminelle miljøet, og som ikke vil skitne seg til ved selv å dumpe eller på annen måte fjerne bilen.

Rundt regnet 16.000 kjøretøy ble meldt stjålet i Norge i år 2000, forteller informasjonsdirektør Røe. Av disse kom snaut 90 prosent til rette innen tre måneder. Men nærmere 10 prosent av stjålne kjøretøy forsvinner helt og fullstendig. Finansnæringens Hovedorganisasjon antar at de fleste av disse kjøretøyene blir «slaktet», det vil si plukket fra hverandre og satt sammen til en «ny» bil eller brukt som delebil. Noen kjøretøy blir solgt til utlandet, noen blir kjørt i fjorder og innsjøer og noen blir påtent.

Preben Røe anslår at svindel fører til at hver husstand totalt betaler rundt 1500 kroner for mye i forsikring. Anslagsvis 600-800 millioner går tapt på grunn av bilsvindel. Det utgjør omkring 200-300 kroner ekstra for hver bilforsikring, eller rundt 500 kroner for hver husstand.