Tirsdag ble hun dømt til tre år i fengsel.

Ugjerningen skjedde i oktober i fjor: Etter to flasker med vodka og en krangel om deres barnløshet, prøvde den 45 år gamle briten å trøste kjæresten sin. Hun ba ham om et kyss, men forvandlet seg ifølge den skadelidte til «et massivt monster» da hun bet tungen av ham og spyttet den ut på gulvet.

Ifølge mannen hørtes hun tilfreds ut under kysset.

— Hun kom med en sånn lyd du gir fra deg når du drikker en kopp te etter å ha vært uten i noen dager, en mmm-lyd, forklarte han og sammenlignet henne med bokseren Mike Tyson, som bet øret av en motstander under en runde i ringen.

Mannen besvimte av smerte, mens kvinnen møtte politiet med tungen i en pose og en klar beskjed om at de hadde hatt en krangel. Tungen var imidlertid ikke til å redde, og mannen må nå tilbringe resten av livet med en tungestump på en tredel av opprinnelig størrelse. Kvinnen må på sin side tilbringe de neste tre årene i et fengsel i Newcastle.

Retten begrunnet dommen med at kvinnen handlet «dyrisk» og påførte kjæresten en «grusom skade». Advokaten hennes understreket på sin side at de begge var tydelig alkoholisert og to ulykkelige individer i et svært utilfredsstillende forhold.

Paret møtte hverandre på internett.