Det var en maikveld i fjor at den tidligere ustraffede mannen i 20-årene gikk på en skikkelig fyllesmell. Hendelsene han nå er dømt for i tingretten, skjedde i en hordalandskommune.

Tidlig drikkestart

Den famøse dagen var mannen i utdrikkingslag og hadde drukket allerede fra formiddagen av. Uvant med brennevin inntok han både cognac og Jägermeister, i tillegg til øl.

Om kvelden var mannen i 20-årene på et lokalt skjenkested. Der ble han nektet servering og bedt om å forlate lokalet på grunn av overstadig beruselse. Mannen skal ha vært «truende, hysterisk og uberegnelig», ifølge innehaveren av skjenkestedet. Blant annet skal han ha sparket, slått og ropt skjellsord til vaktene.

Politiet ble tilkalt, og lensmannen og en førstebetjent kom til stedet. Under transporten til fyllearresten fortsatte mannen sin alt annet enn sømmelige adferd.

— Bet meg i overarmen

I retten beskrev lensmannen ham som «skikkelig krakilsk».

— Han bet meg i høyre overarm, forklarte lensmannen i retten.

Og ikke nok med det: Politifolkene fikk gjennomgå også verbalt. Blant annet ble begge kalt «jævla kuksuger» av mannen.

Spente ut rute

Heller ikke politibilen slapp unna mannens vrede.

— Jeg kan sparke ut ruten, jeg kødder ikke, skal mannen ha sagt, før han sparket ut høyre siderute i politibilen slik at den knuste.

Ikke alkohol

Den angrende synderen møtte i retten like over nyttår og la seg helt flat. Han har i etterkant av hendelsene bedt innehaveren av skjenkestedet om unnskyldning - og holdt seg unna alkohol.

Men fengsel slapp han likevel ikke unna. Dommen: 15 dagers fengsel. Og 1685 kroner i erstatning til Hordaland politidistrikt for en knust siderute.