• Han virket først helt upåvirket av det som hadde skjedd, sier vennen som møtte siktede like etter forsvinningen.

— Det er bestekompisen min. Jeg kan ikke tro at det er han som har gjort dette, sa den unge mannen til BT onsdag kveld. Da hadde kameraten hans ennå ikke tilstått drapet på Anja Weløy Aarseth.

Kompisen kontaktet den siktede på Facebook dagen etter at avdøde Anja Weløy Aarseth fra Bergen ble meldt savnet onsdag. Da avtalte de å treffes. Den siktede hadde fortalt at det var så mye bråk med vennene i Ålesund. Kompisen var bekymret for ham.

Ingen kontakt

— Vi dro og hentet ham med bilen. Det var vel i 20-tiden på torsdag. Da var han helt rolig. Vi kunne ikke merke at det hadde skjedd noe.

Utover kvelden og senere ble imidlertid den siktede urolig og stille. Han sjekket mobilen ofte og snakket mye i telefonen.

— Han oppførte seg annerledes enn han pleier, sier kompisen, som har kjent siktede siden begynnelsen av tenårene.

Torde ikke gå ut

Siden det ble kjent i Ålesund at mannen var siktet for drapet, har ikke kompisen kommet i kontakt med ham. De to snakket imidlertid sammen på tirsdag.

— Han torde ikke komme ut fordi han hadde så noia. Han snakket om politiet. Hvorfor har du noia, spurte jeg, er du ruset? Da svarte han at han ikke torde å gå ut ennå, men at han kanskje kom senere.

Kompisen skjønner ikke at dette kan ha skjedd.

— Dette er ikke ham i det hele tatt. Jeg vet ikke om dette handler om rus eller dop.

Like etter at BT var i kontakt, sendte mannen en melding om at politiet var kommet for å hente ham til avhør.

DREPT: Anja Weløy Aarseth (21) ble kvalt til døde, mener politiet. Onsdag kveld ble en 23 år gammel mann pågrepet for drapet.