Før jul skal 62-åringen som ferdig utdannet modell gå på catwalken på et større arrangement i Bergen.

Samtidig skal hun i høst lære å danse tango, og hun skal hoppe tandem i fallskjerm. Når vi legger til at hun lider av høydeskrekk og har dårlig balanse og dårlig syn, er det neppe noen overdrivelse å si at hun ikke er som andre bestemødre.

For Aud Henriksen handler det om å realisere drømmer. Hun har fire av dem, og de skal settes ut i livet i meget raskt tempo. Den første drømmen fikk hun satt ut i live 18. mai i år. I løpet av seks timer fikk hun tatovert inn et naturtro bilde av sine tre hunder på venstre overarm.

Aud Henriksen forteller at hun giftet seg 19 år gammel. Etter det gikk det meste av tid og penger til barn og familie.

Stolte barnebarn

— Men nå plutselig har jeg fått lyst til å realisere veldig fort det som jeg veldig lenge har hatt veldig lyst til. Barnebarna er veldig stolte av meg og sender meg sms-meldinger der det står: «Tøft bestemor». Jeg har også lyst til å gjennomføre noe som jeg senere vil glede meg over at jeg har gjort, sier hun til Bergens Tidende.

Aud Henriksen forteller at hun i noen år har tenkt på om hun skulle bli modell. Dette startet da hun, etter å ha sluttet å røyke, gikk litt opp i vekt og måtte lete litt etter klær som passet.

— Da tenkte jeg at de som er modeller for ulike typer klær; alle er unge og åleslanke. Men de som lager klær trenger vel også modeller som ser ut som normale folk, slik som jeg, sier hun.

Tango er følelser

I høst blir det også tid til private tangotimer.

— Tango handler om følelser, alle slags følelser. Det er rødt og svart, kjærlighet og hat. Den som tør å danse ut en tango har empati, kan forstå andre mennesker og våger å utlevere seg selv, sier Aud Henriksen.

Tanken på å hoppe tandem har hun kommet på mens hun var gått tur med hundene sine rundt Brann stadion. Det er i dette området de som hopper tandem lander.

— Jeg har spurt de som gjennomfører tandemhoppene om det noen gang har hendt at folk har besvimt i luften, og de har svart at det ikke har hendt.

Organdonasjon

Aud brenner for mer enn catwalk, tandemhopp, tango og hunder.

— Jeg har skriftlig donert alle mine organer til medisinsk bruk. Hvis det skulle vise seg at jeg blir for gammel og organene ikke kan brukes, har jeg gjort det klart at medisinstudenter kan få bruke kroppen til kirurgiøvelse, sier hun.

— Det andre som er bestemt er at jeg har fått godkjenning fra fylkesmannen om at asken min skal spres i Romarheimsdalen. Jeg har i grunnen alltid også drømt om å reise med den transsibirske jernbane, men nøyer meg nå med å håpe på at vinden tar noen av asken min og lar den falle ned over denne jernbanen, sier hun.

DYREVENN: Med tre hunder, to katter og en fugl i leiligheten på Minde, er Aud Henriksen er dyrevenn. Kjærligheten til hundene har ført til at hun har tatovert bilde av dem på overarmen.<br>Foto: HELGE SKODVIN