En bergenser i 70-årene er dømt til fire års fengsel for å ha forgrepet seg seksuelt på barnebarnet og en annen jente han er i slekt med.

Overgrepene fant sted på ulike steder, blant annet på mannens hytte og i en bil. Den ene jenten ble utsatt for gjentatte overgrep fra hun var syv til hun var ti år gammel. Barnebarnet ble misbrukt ved én anledning.

Bestefaren nektet skyld, og viste til at han var impotent. Han hevdet at anklagene kunne forklares med sjalusi.

Retten mener mannens forklaring virker konstruert, og mener jentenes forklaringer er konsistente, detaljerte og troverdige. Særlig den ene jenten har slitt med store problemer etter overgrepene. Hun har fått diagnosen posttraumatisk stresslidelse, og sliter med å delta i sosiale aktiviteter.

Foreldrene var lenge i villrede om hvorfor jenten hadde så store problemer, og visste ikke hvordan de kunne hjelpe henne, ifølge dommen.

Også en tredje slektning forklarte seg i retten om overgrep. Hun fortalte at hun ble befølt av mannen som tenåring på begynnelsen av 1980-tallet.

I tillegg til fengselsstraffen ble mannen dømt til å betale oppreisningserstatning på henholdsvis 100.000 og 180.000 kroner til jentene.