– Jeg kom på det en gang vi var på vei til besta, jeg ville lage en film om henne. Jeg tok en noen bilder da vi kom frem, og fant frem noen gamle bilder da vi kom hjem igjen. Så la jeg på musikk, forteller Sverre Kvamme Nistad fra Fusa.

Følger med til Trondheim

Bestemoren hans, Gunnlaug Nistad (81) er sauebonde utenfor Dale i Sunnfjord. Nå er de begge i Trondheim for å få med seg visningen av bildefortellingen «Besta» under Ungdommens Kulturmønstring.

– Først var det lokalmønstring. Jeg kom videre til fylkesmønstring, og til slutt til landsmønstring. Det er mange flinke ungdommer her, så jeg vet ikke hvordan det går denne gangen, sier Sverre.

Mer enn 25.000 ungdommer mellom 13 og 20 år har deltatt på Ungdommens kulturmønstring over hele landet i år. Sverre er en av de 550 som nå står igjen. I morgen vises filmen hans.

Rosa silikon

– Jeg er med i en gruppe som filmer andre på scenen mens jeg venter på visningen min. Vi har også intervjuet noen av dem, sier den unge filmskaperen.

Musikken Sverre har valgt til bildefortellingen sin er Salhusvinskvettens «Bestemor til Tobben». Han sier bestemoren i sangen har mye til telles med hans egen bestemor, bortsett fra rosa silikon i leppene.

FILMSKAPER: Regisør Sverre Kvamme Nistad, sammen med filmens stjerne Besta.
privat
HOS BESTA: Sauebonden Gunnlaug Nistad med barnebarnet Sverre Kvamme Nistad.
privat