Andreas er så overlegen blant juniorene at han kan tillate seg å droppe det siste stevnet i norgescupen og allikevel vinne. Cupen består av fire konkurranser, hvorav han ved å vinne de tre første allerede har sikret seieren.

Han hentet også hjem fire gull på fire starter da NM ble arrangert i juni i år. På distansene 200, 500, 1000 og 3000 meter ble det øverste trinnet på pallen bekledd av 18-åringen fra Eidsvåg.

Ny motivasjon

EM er neste mål for stortalentet, og det går av stabelen fra 29. august til 2. september i Beograd. Der skal han delta på 500 og 1000 meter.

Etter at Njørd-padleren begynte å trene med landslagspadlerne Øyvind og Ron Kenneth Sølberg på Laksevåg, har han blitt ekstra motivert til å satse hardt, og årets resultater har også gjort han aktuell for utfordrerlandslaget neste sesong.

Trener 20 timer i uken

— Det er sjelden noen går direkte fra å være junior til å komme på utfordrerlandslaget, men med de tidene jeg har hatt i år er jeg blant de ni beste seniorene på flere distanser, så det er mulig jeg får være med, sier han.

Med opp mot 20 timer trening i uken, fordelt på 12 økter, og vissheten om at en padler vanligvis ikke er på sitt beste før i alderen 26-28 år er det lett å forstå at man må være topp motivert for å drive en slik satsning. Men med de resultatene Andreas har vist i år, og med nye spennende utfordringer i vente er han mer enn klar for å ta fatt.

Marius Solberg Anfinsen