Politiet pågrep torsdag en 25 år gammel mann. Han er siktet for legemsbeskadigelse med døden til følge på Asbjørn Korneliussen (45).

Mannen ble pågrepet i ettermiddag, skriver Hordaland politidistrikt i en pressemelding.

Sent mandag kveld, klokken 23.15, ble ambulansen tilkalt til den kommunale leiligheten ved Melkeplassen, midt mellom Fyllingsdalen og Laksevåg.

Korneliussen ble fraktet til Haukeland Universitetssykehus, men til liten hjelp. Halvannen time etter nødmeldingen ble 45-åringen erklært død.

En mistenksom vakthavende lege gjorde at politiet kort tid etter ble varslet om det de nå mistenker er drap. Dødsfallet har hele tiden vært stemplet som mistenkelig. I går kom den foreløpige obduksjonsrapporten, som viser at mannen var påført store ytre skader.

Slag og kutt

Da mannen kom til Haukeland Universitetssykehus, hadde bergenseren alvorlige skader på både hode og kropp. Mannen hadde flere slagskader og kutt. Politiet sier de ikke vet hvilket av slagene som kan ha vært utslagsgivende.

— Vi jobber ut fra at flere av skadene kan ha vært dødelige, sier Rigmor Isehaug. Hun er leder av volds- og sedelighetsseksjonen ved Bergen sentrum politistasjon, som etterforsker hendelsen.

45-åringen var bosatt i Bergen, og har ifølge politiet ikke noe kriminelt rulleblad.

Politiet har avhørt vitner i mannens omgangskrets. Ingen har status som mistenkt, og politiet leter etter personer som kan ha vært i nærheten. Ingen er heller pågrepet eller siktet i saken.

Isehaug sier politiet kryssjekker vitneforklaringene, altså holder forklaringer opp mot hverandre.

Var venner

Mannen ble hentet av ambulansen i en leilighet der en kvinne tidlig i 30-årene bor. Kvinnen er en del av et rusmiljø. De to var venner, ifølge Isehaug.

Oppringingen til 113, medisinsk nødtelefon, kom fra leiligheten. Litt over to timer senere gikk politiet inn i leiligheten. Da hadde de bevæpnet seg med skarpe våpen.

Svein Erik Krogvold er påtaleansvarlig for saken ved Hordaland politidistrikt. Han avdramatiserer hendelsen.

— Når politiet går inn i en leilighet på nattetid, skal det ikke så mye til før det blir vurdert å sikre seg på en slik måte, sier Krogvold.

I leiligheten fant de den 30 år gamle kvinnen alene – og beruset. Hun skal ha blitt sjekket av lege, og er senere blitt avhørt.

— Hun har status som vitne, sier Isehaug.

Mulig tredje drap

Politiet sier de gjør tekniske undersøkelser, blant annet ved å sjekke alle elektroniske spor, men at hendelsesforløpet fortsatt er uklart. Verken Isehaug eller Krogvold vil si hvor mange flere som var i leiligheten mandagskvelden.

— Er det vitner dere ikke har fått tak i?

— Det vet vi ikke. Vi driver undersøkelser for å få et overblikk over situasjonen gjennom familie og venner. Det er stadig folk vi har kommet i kontakt med de siste dagene, sier Isehaug.

Familien til den avdøde mannen hadde i går ikke fått bistandsadvokat.

Om dødsfallet natt til tirsdag blir bekreftet som drap, vil det være det tredje drapet i bergensområdet på bare to måneder: I slutten av april ble en 28 år gammel mann drept av et knivstikk på Landås.

Bare få dager etter, natt til 1. mai, skjedde det samme med en 23-åring på Askøy.

To menn sitter varetektsfengslet, siktet for hvert av de to drapene.