En mann i 20-årene hadde mye han ville dele med politiet i Sogn og Fjordane natt til søndag. Hvert tredje minutt ringte nødtelefonen fra samme nummer, og til slutt fikk operasjonslederen nok.

Beslagla mobilen

— Det ble vurdert dit hen at det ikke var noe nød, men derimot misbruk av nødtelefonen, sier operasjonsleder Kjetil Drange ved Sogn og Fjordane politidistrikt.

Politiet rykket ut like etter klokken fire til der mannen befant seg, og beslagla telefonen. Om det har vært festligheter eller om mannen var alene, sier politiloggen ingen ting om. Hva det var han ønsket så hardt å dele med politiet, vites heller ikke.

Må forklare seg

Det er ikke ofte politiet går til det skritt å beslaglegge telefonen for misbruk av nødnummeret. Men ifølge Drange blir det fort hektisk på operasjonssentralen når noen holder på på dette viset.

— Det tar fokuset vekk fra andre ting. Av respekt for nødtelefonen, skal man ikke ringe med mindre det er nød. Politiet kan nås hele døgnet over hele landet på 02800 om forhold som ikke er akutte, sier Drange.

Mannen som ble pågrepet i Vågsøy vil måtte avgi forklaring til politiet etter telefonterroren. Saken er anmeldt, og etter at mannen fikk beslaglagt mobilen har det vært dørgende stille på nødtelefonen i Sogn og Fjordane.