ROY HILMAR SVENDSEN

Advokaten er tiltalt for trusler, mishandling og vanskjøtsel av sin egen sønn, samt vold mot sin tidligere samboer.

Han nektet straffskyld da saken startet i lagmannsretten — i stedet gikk han langt i å fremstille seg selv som et offer.

«Helt sykt!»

I sin forklaring hevdet advokaten å ha blitt slått utallige ganger av samboeren, og svertet og motarbeidet av sin egen sønn. Han hevdet også at han for mange år siden ble utsatt for et seksuelt overgrep av sin daværende svigermor.

— Jeg våknet av at hun masturberte meg, sa advokaten, og forklarte at episoden førte til et særdeles anstrengt forhold til samboerens mor. Han mener hun senere motarbeidet ham i oppdragelsen av sønnen og gjentatte ganger tystet på familien til barnevernet.

Svigermoren reagerte med vantro da hun i går fikk høre beskyldningene.

— Å si noe slikt er bare helt sykt! Jeg vet han tidligere har sagt at jeg har prøvd meg på ham, men ingenting slikt har skjedd. Men det er ikke lenger noe som overrasker meg når det gjelder den mannen, sier svigermoren til BT.

- Levde i angst

Advokatens fremstilling av sitt familieliv sto i grell kontrast til hva samboeren forklarte i går.

— Samlivet vårt innebar løgner, svik, mishandling og utroskap, forklarte hun.

Hun karakteriserte hverdagene de siste årene som fylt av «ubeskrivelig angst og utrygghet», og beskrev advokaten som selvopptatt, hensynsløs, voldelig og forfyllet.

Spesielt to episoder er sentrale i saken. Ved den ene anledningen skal advokaten ha spylt samboeren med en vannslange inne på soverommet. En annen gang skal han ha bøyd fingeren hennes så langt tilbake at den knakk.

— Utad klarte jeg å opprettholde fasaden, så det er jo ingen som tror at han har gjort alt han har gjort mot oss, sa kvinnen.

Truet sønnen med torpedo

Advokaten selv hevder hardnakket at samboerens alvorlige påstander er løgn.

— Ja, jeg har slått henne, men kun ved én anledning. Det skjedde da hun innrømmet å ha vært utro. Beklageligvis brast det for meg, og jeg tildelte henne et slag i ansiktet, forklarte advokaten.

Selv hevder han å ha blitt slått og lugget gjentatte ganger av samboeren sin, riktignok fordi han var notorisk utro.

I morgen skal advokatens 18 år gamle sønn forklare seg for lagmannsretten. Advokaten er allerede rettskraftig dømt for å ha truet gutten på livet, ved å ta med seg en klient, en ettersøkt torpedo, hjem for å roe ned sønnen.

Kjemper for karrieren

Bergensadvokaten kjemper ikke bare mot rettssystemet. Han prøver også å redde sin karriere som advokat. I mars vedtok Advokatbevillingsnemnda å inndra bergensadvokatens lisens.

I utgangspunktet har han mistet retten til å jobbe som advokat for all tid. Han kan likevel søke om å få bevillingen tilbake, men må da bli funnet skikket til å utføre en slik jobb igjen.

Advokaten har hele tiden signalisert at han akter å kjempe for å få tilbake jobben, men ønsker foreløpig ikke å si noe om strategien videre.

— For tiden er jeg sykemeldt, og da kunne jeg ikke ha jobbet uansett. Hva som skal skje videre i forhold til Advokatbevillingsnemnda, får vi vurdere etter straffesaken er avgjort, sier advokaten.