— Påvirket? Nei, jeg er bare trøtt, svarte mannen da statsadvokat Gert Johan Kjelby beskyldte ham for å avgi vitneprov i ruset tilstand.

Da hadde han i flere timer vridd seg i vitneboksen, plukket på mikrofonen, snøvlet og svart til dels uforståelig på spørsmål fra aktor og forsvarere.

Pistol mot ansiktet

Juryen i Åsane-saken fikk i går høre forklaringene til to personer som slett ikke følte seg komfortable i vitneboksen.

Først vitnet en 27 år gammel mann som tidligere var siktet for medvirkning til drapet på Øyvind Bjarte Madsen. Etter en uke i varetekt ble han sjekket ut av saken.

I går fortalte 27-åringen noe helt annet enn i byretten i fjor. Nå husket han at tiltalte nr. 3 ved en anledning skulle ha rettet en pistol mot hodet hans.

Til politiet har 27-åringen uttalt at han skal ha mottatt flere drapstrusler. Dette husket han ikke i retten, men la ikke skjul på at han var redd.

— Jeg er redd for å bli drept for faen, sa 27-åringen rett ut.

Skurk/kriminell

Det neste vitnet fremstod ikke som særlig redd, men gjorde det klart at han ikke hadde særlig lyst å forklare seg.

— Skurk/kriminell, svarte østlendingen på spørsmål om yrke.

Han plasserte en godt brukt tyggegummi på vitneboksen, lente seg tilbake i stolen, og opplyste at han ikke husket noe som helst.

— Dere skjønner. Jeg falt og slo hodet på en murstein. Husker ingenting, jeg, sa mannen.

Han kunne heller ikke lese opp et notat fordi han, i tillegg til hukommelsestapet, hadde litt dysleksi. Etter å ha lirt av seg et titalls "husker ingenting", fikk mannen forlate vitneboksen.

— Takk for bergensturen, sa 27-åringen og dro tilbake til Østlandet på skattebetalernes regning.