– Hun har et stort og viktig ansvarsområde. Klima, miljø, transport. Det er utrolig avgjørende for Bergen at hun leverer, sier leder for komité for miljø og byutvikling, Ruth Grung (Ap).

– Dette er jo så viktig at det jo egentlig går på omdømmet til Bergen hvis hun ikke klarer å levere skikkelige saker.

Leverer ikke

– Gjør hun det?

– Nei. Hun har hatt seminarer, men vi venter på sakene. Enten kommer de ikke, eller så kommer de i siste liten og da ofte i bruddstykker uten helhet, sier Ruth Grung.

– Men jeg har vært leder for komité for miljø og byutvikling i tre måneder. Jeg gir henne frist frem til sommeren.

Loves mye

– Det er utrolig. Det loves mye som ikke overholdes., sier Anders Skoglund (V). Han mener Iversen skiller seg klart negativt ut av byrådene.

– Det er mye dialog og mye prosjekter, men lite som kommer ut. Det er merkelig at det ikke er mulig å få tatt grep

– Hun står frem i media. Lover saker og handlingsplaner, men det skjer ingen ting, sier gruppeleder for Senterpartiet Kjersti Toppe.

– Det er innlysende at dette kan bidra til at folk mister tiltro til at politikerne faktisk klarer å gjennomføre ting.

– Mye skrik, lite ull

SVs opplevelse av byråden er til forveksling lik.

– Her er det mye skrik og lite ull, og det på et så viktig felt som klima og miljø. Vi i SV er ganske desperate. Bekymringsmelding følger bekymringsmelding, men handlingen uteblir, sier gruppeleder Oddny Miljeteig.

Som mener den stadig utsatte klimaplanen er et godt eksempel.

– Hun er en floskelpolitiker som prater i store ord. Hun lager fine konferanser og seminarer, men det følges sjelden opp med handling, sier gruppeleder for Rødt, Stine Akre.

VENTER: - Vi venter på sakene. Enten kommer de ikke, eller så kommer de i siste liten og da ofte i bruddstykker uten helhet, sier Ruth Grung (Ap). ARKIVFOTO: EIRIK BREKKE