— Husebø unnlot å orientere nominasjonskomiteen om at han er tilhenger av bybane og sprøyterom. Begge deler er i sterk strid med Pensjonistpartiets program. Slik jeg ser det er dette det samme som å seile under falskt flagg, sier Frank William Hansen til Bergens Tidende.

Hansen mener at et stort oppslått BT-intervju med Husebø like før valget var svært ødeleggende for partiet. Det samme gjaldt et avisoppslag noe tidligere der det gikk frem at Husebø har andre standpunkter enn sitt nye parti på vitale punkter.

— Folk var rasende! Det ga de også uttrykk for da de kom til meg på valgboden etter å ha avgitt forhåndsstemme til oss. Jeg har selv gitt kjeft til Husebø, og det kan ikke være tvil om at den som ikke følger partiprogrammet og ikke selv opplyser hvor han står når han blir nominert, seiler under falskt flagg, sier Hansen.

— Men ditt parti gikk jo kraftig frem i Bergen. Var ikke det takket være nettopp en så kjent og profilert person som Husebø?

— Jeg tror tvert imot at vi tapte en del stemmer på grunn av hans utspill, og da i første rekke etter det han sa om bybanen. Opptellingen av forhåndsstemmer viste nemlig at vi fikk 6,4 prosent, og så ved valget et par prosent mindre.

Pensjonistpartiets lokale leder hadde tirsdag formiddag samtaler både med Høyre og Fremskrittspartiet om hva som bør skje i bergenspolitikken når bystyret skal velge byråd og ordfører 27. oktober.

Hansen er ikke i tvil om hva som er til det beste for Bergen:

— KrF sitter med nøkkelen, og den beste løsningen er et byrådssamarbeid mellom Høyre, Frp og KrF som også vil få vår støtte. Jeg ser ikke noe levedyktig alternativ til en slik konstellasjon. Byens økonomi er så elendig at vi trenger et flertallsstyre. Jeg vil gå så langt som å si at det vil være uansvarlig av KrF hvis det ikke er med og skaffer byen et flertallsstyre.

Blir det derimot en koalisjon der RV og SV sitter med nøkkelen, vil det i praksis bli Fylkesmannen som styrer, mener Frank W. Hansen som tirsdag ettermiddag var mest spent på hvem som blir den tredje på laget i den nye bystyregruppen for Pensjonistpartiet.