EIRIK DAMSGAARD

«Jeg sender denne til deg i håpet om at du kan fortelle meg hvilken rute den tok», lyder den kryptiske meldingen i flasken.Ingen vet hvor mange måneder den har brukt på sin ensomme ferd tusenvis av sjømil over Atlanterhavet.

— Det er fantastisk. Tenk, helt fra USA, sier Camilla Sæther, som lørdag var på fisketur med bestefar utenfor Fedje.I en liten vik lette hun etter småting blant skrot som vinterstormene hadde lagt igjen. Der lå den vesle flasken med et brev. Bokstavene er sydd på tøystoff.

— Jeg skulle bort og se på en trestubbe. Og der lå flasken, like ved land. Jeg klarte å åpne den til slutt. Det var tungt, de har skrudd til korken med lim eller noe, forteller niåringen.

De siste dagene har familien drevet detektivarbeid for å tyde meldingen og adressen i flaskeposten. Flasken oppgir en postboksadresse i byen Flint Hill, om lag 100 kilometer vest for hovedstaden Washington, i delstaten Virginia.

— Jeg tror det kan være en jente. Det krever litt tålmodighet å sy alle bokstavene, sier Camilla. - Men det er gutter som kan sy også!

Avsenderen har gjort seg flid med å skrive «hallo» på flere forskjellige språk. Og finneren skal nå skrive tilbake og fortelle alt om hvordan flasken ble funnet på andre siden av havet.

— Jeg vil gjerne ha en brevvenn i USA, sier Camilla, som forteller at en jente i klassen en gang fant flaskepost på Askøy.Men den var sendt fra en gutt i Bergen.

FREMMED FLASKE: - Jeg vil gjerne ha en brevvenn i Amerika, sier Camilla Sæther (9) med «Tippehøne» på fanget og flasken ved siden av. (FOTO: FRED IVAR UTSI KLEMETSEN)