Rett før klokken 04 natt til onsdag fikk politiet melding om en mann og en kvinne som hadde falt eller hoppet i sjøen ved Zachariasbryggen.

Politi, brannvesen og ambulanse rykket ut.

Til legevakten

— Politiet var raskt på stedet og klokken 04.05 meldte de inn at paret var kommet på land igjen, sier operasjonsleder Ronny Lentføhr.

De to nattbaderne ble kjørt til legevakten for sjekk. Politiet har ikke opprettet sak.

En tredje person skal ha hoppet etter mannen og kvinnen for å redde dem.

— Hva som skjedde, vet jeg ikke, men han kom seg også opp fra vannet, sier operasjonslederen.

Berusede

Lentføhr vet ikke hva som gjorde at paret havnet i vannet.

— De var gode og fulle, men hva som har skjedd om de har slåss, falt i sjøen eller hoppet, vet jeg ikke, sier han.

Han fraråder slike nattbad.

— Jeg har vært borti mange slike tilfeller i mine år som operasjonsleder. Uten unntak har det vært fyll involvert, og det er en dårlig kombinasjon med kaldt vann. Det vet alle.

Skulle redde venninne

Rundt klokken 08 ble BT kontaktet av kvinnen som er kjæreste med mannen som havnet i vannet. Hun understreker at det verken var snakk om nattbad eller at noen hoppet i vannet.

— En venninne av oss skled da hun skulle gå om bord i en båt og gikk i sjøen. Jeg gikk ned på bildekkene langs bryggekanten og fikk fatt i henne, sier kvinnen.

I mellomtiden hadde kjæresten hennes ringt etter hjelp, før også han kom til for å holde kvinnen oppe. Hun hadde på seg tykk boblejakke, og ble etter hvert for tung å holde å holde.

— Jeg klarte ikke å holde henne lenger, så hun gled ut av hendene mine. Jeg så at hun var på vei under båten, sier kvinnen som har kontaktet bt.no.

Kjæresten hennes falt også ut i vannet i redningsforsøket.

— Jeg er imponert over hvor fort politi, ambulanse og brannvesen kom. Dykkerne fikk opp begge to. Oppi det hele gikkk det bra.