En 47 år gammel mann fra Stord gikk i går kveld amok på legevakten og akuttmottaket ved Stord sykehus. En ansatt ble tatt nakketak på og slått i ansiktet, mens en lege fikk slått av seg brillene. Ingen skal ha blitt alvorlig skadet.

— Det er ikke snakk om noen større, fysiske skader, forteller operasjonsleder Torgeir Stødle i Haugaland og Sunnhordland politidistrikt.

Ramponerte legevakten

Legevaktens venterom ble sterkt ramponert, og de ansatte måtte til slutt rømme lokalene. 47-åringen skal også ha vist frem en større kniv.

Politiet fikk telefon fra Stord sykehus klokken 22.07, og var på stedet med to patruljer noen få minutter senere. Klokken 22.14 pågrep de 47-åringen like ved sykehuset.

Politimann satt ut av spill

Ifølge politiet var mannen tydelig i psykisk ubalanse, og de fire polititjenestemennene måtte bruke pepperspray for å få mannen under kontroll. Under pågripelsen ble også en politimann satt ut av spill.

— Det går bra med ham. Han fikk pepperspray i ansiktet, og måtte igjennom en vaskeprosedyre, sier Stødle.

47-åringen er innlagt på psykiatrisk sykehus. Han får behandling for å ha blitt utsatt for pepperspray, og for kuttskader etter å ha gått gjennom en glassrute.

AMOK PÅ SYKEHUSET: En 47-åring gikk i går amok på Stord sykehus. En ansatt ble tatt nakketak på og slått i ansiktet, mens en lege fikk slått av seg brillene. Ingen skal ha blitt alvorlig skadet. ARKIVFOTO: BERGENS TIDENDE