Det var ved essostasjonen på Leirvik at episoden hendte i dag. Ifølge politiet oppstod det en krangel mellom en fotgjenger og en bilfører, og den 36 år gamle fotgjengeren mente at bilisten kjørte uforsvarlig.

Dermed skal han ha trukket opp en kniv og begynte å hogge mot bilvinduet. Ifølge politiet hadde han bare en halv time før kjøpt to store kniver.

— Mannen forsøkte også å rive opp bildøren med den ene hånden, mens han hadde kniven i den andre. Vi ser på dette som en alvorlig episode, sier operasjonsleder Agnar Austrheim i Haugaland og Sunnhordland politidistrikt.

Bilføreren klarte å kjøre fra stedet. Den mistenkte 36-åringen forsvant også fra stedet, men politiet plukket ham opp kort etter. I nærheten fant de også to kniver.

Mannen skal være en kjenning av politiet, og var ruset da episoden skjedde. Ifølge Austrheim vil han bli satt i arresten etter å ha blitt fremstilt for lege. Episoden har også blitt anmeldt.

— Vi vet ikke helt hva som var opptakten til episoden, men det skjedd noe som 36-åringen ikke var fornøyd med. Men dette er jo en unormal reaksjon, sier Austrheim.

Politiet fikk melding klokken 12.00.